n30 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Czy podczas zwiększania FSB zwiększa się również taktowanie ICH? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfascik Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 (edytowane) zdaje mi się, że nie, bo nie wynikają żadne sprzeczności przy podkrecaniu, z dyskiem czy czymś tam. zwiekszało sie na np athlonach i duronach starych, kręcąc szyną.. :] Edytowane 18 Sierpnia 2009 przez kfascik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Rośnie tylko taktowanie ramu ( zależne od dzielnika dla ramu ) . Taktowanie PCI/PCI-E* itp. nie rośnie , bo płyta/chipset mają je zablokowane na stałe . Niektóre płyty pozwalają na zwiększenie taktowania PCI-E , pomaga to czasami przy OC i problemach z kartą graficzną . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 To dlaczego idzie zwiększyć napięcie na ICH? :> U mnie to sie nazywa SB Voltage chyba nawet :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arroyo Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 @n30 To co masz w sygnaturce to powinno trafić do prokuratury :legal: Żeby zmaltretować wywrócić na drugą stronę E8400 do 4800MHz?? :lol2: SZACUNECZEK ! PS. Jakie napięcie dałeś i czy to co w sygnatuce jest 24/7 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 (edytowane) @n30 To co masz w sygnaturce to powinno trafić do prokuratury :legal: Żeby zmaltretować wywrócić na drugą stronę E8400 do 4800MHz?? :lol2: SZACUNECZEK ! PS. Jakie napięcie dałeś i czy to co w sygnatuce jest 24/7 ? OT: Jeśli chodzi o procek to 24/7 mam 4.2GHz na napięciu 1.208. 4.4 GHz to on robi bez problemu tez na 1.208: Screen Spi jeszcze leciało na 4.6GHz na 1.312. Screen Te 4.8GHz to nie było napięcie wyższe niż 1.340, tylko płyty mi brakło ;) Wszystko w lato, na powietrzu i nieszczesnym Frezerze ;) Edytowane 18 Sierpnia 2009 przez n30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Ja nie zwiększam vMch, kiedyś to robiłem i nie dawało mi to nic :huh: może przy extreme oc się przydaje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) n30 to niezłego selekta masz. Może na godnym mobo i chłodzeniu typu Mugen zrobisz 5GHz on air? :lol2: PS. Jakie vcore-y ustrawiałeś w biosie przy tych 4.4 i 4.6? Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez saleen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Żaden selekt ;) No może troszkę bo najpierw go wypróbowałem i dopiero kupiłem, ale tylko jedną sztukę testowałem. Też myślę o 5 GHz, dziś testowałem FSB i doszedłem do 546 MHz. Na razie za ciepło na kręcenie na powietrzu ;) Przy 4.4 GHz w biosie ustawiałem napięcie około 1.25v, a przy 4.6GHz około 1.35v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...