kompanka Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Witam, Mam drobny problem, jeśli podobny temat już się pojawił, proszę odesłać mnie do innego wątku. Mianowicie, sformatowałam w laptopie ojca dysk. Jest to siemens AMILO pro 3525, instalowałam sterowniki z dołączonej do niego płytki, ale okazało się, że po podłączeniu słuchawek dźwięk dalej jest słyszalny z głośników, w ogóle ich nie wyłącza... Domyślam się, że to sprawa sterowników, ale nie bardzo wiem w jaki sposób ich szukać. Z góry dzięki za każdą pomoc, bo tata marudzi jak baba w ciąży... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlack Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Ja sie tam nie znam ,ale wydaje mi się że to nie koniecznie jest sprawa sterowników ,być może cos w lapku od strony technicznej jest nie tak . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kompanka Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Ja sie tam nie znam ,ale wydaje mi się że to nie koniecznie jest sprawa sterowników ,być może cos w lapku od strony technicznej jest nie tak .nie sądzę, przed formatowaniem wszystko funkcjonowało jak należy, tzn. po podłączeniu słuchawek dźwięk nie płynął dodatkowo z głośników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 A to nie jest przypadkiem dźwiekówka z rodziny Realtek, gdzie przed instalacją sterowników dźwięku instaluje się najpierw poprawkę zwaną UAA czyli KB888111? http://www.google.pl/#hl=pl&q=KB888111...69216f04f9fdac3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kompanka Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 dokładnie, jest to realtek. czyli co powinnam zrobić? usunąć stare sterowniki, wrzucić ten dodatek i dopiero zainstalować od nowa te standardowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Hmm.. Przeczytałem temat drugi raz. Słychać dźwięk z jednego i drugiego, czy nadal tylko z głośników? Realtek powinien mieć jakiś panel konfiguracyjny. Poza tym jest jeszcze opcja, że gniazdo słuchawek nie działa. Ostatecznie jest jeszcze opcja, że podpinasz słuchawki pod gniazdo mikrofonu. No i opcja, że słuchawki są uszkodzone - spróbuj na innych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kompanka Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 dźwięk jest zarówno w słuchawkach jak i głośnikach, on po prostu głośników nie odłącza na czas podłączenia słuchawek. więc ani złe gniazdo, ani uszkodzone głośniki... a panel konfiguracyjny niestety w niczym mi nie pomoże, pomimo przełączenia ustawień na słuchawki dzieje się to samo... :( (jeszcze nie kombinowałam z tym dodatkiem o którym mówiłeś wcześniej, powinnam?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Teraz jasne. Na płycie są zworki odpowiedzialne za audio - 10 pinów ułożonych w 2 rzędach po 5 sztuk. Weź w rękę instrukcję do płyty i poczytaj opis. O ile mnie pamięć nie myli, to trzeba założyć zworki na 3 i 5 parę. Eh, zapomniałem że to laptop. Poszukaj na forum użytkowników tego sprzętu. Możesz spróbować inne sterowniki (z płyty/z Netu). Jeśli wcześniej działało, to albo wina sterowników (lub systemu), albo trzeba się udać do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...