Skocz do zawartości
Tracer153

Głos Na Tv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Dziś zakupiłem kabel Jack Jack i podłączyłem go do komputera aby otrzymać głos na TV kablem Video jest kabel HDMI-HDMI podłączony przez przejściówkę DVI.

kabel audio podłączyłem do tv pod wejście audio pc a w kompie normalnie jak głośniki i jest problem ponieważ głosu nie ma na tv co jest proszę o rozwiązanie mojego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej nie zgadzają się źródła. Możliwe, że kabel HDMI masz podłączony pod inne gniazdo niż ?video PC? w telewizorze. Jest to bardzo prawdopodobne, gdyż złącza PC są często na D-SUB'ach. Inna możliwość, może w tv masz opcje wyboru źródła dźwięku? Domyślnie audio też idzie po HDMI, ale wiem, że w niektórych modelach istnieje możliwość wyboru między sygnałem cyfrowym a analogowym (czasem działa to tylko z konkretnym złączem hdmi, np. HDMI 3).

W poście mogłeś podać jaki dokładnie to TV oraz jaką masz kartę graficzną, byłoby łatwiej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz sprawdzić, może twoja karta graficzna może puścić audio po hdmi. Na karcie powinno być wtedy jakieś wejście. Niestety w tej chwili więcej nie pomogę bo 9600GSO dla karty graf to tyle informacji co TV Sony LCD 42" dla telewizora... :)

Pod które HDMI, chodzi o numer gniazda, podłączasz sygnał z kompa?

Edytowane przez _piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, znalazłem tylko w quick guide do serii 5 samsunga, że niby hdmi4 jest do pc. oznaczone na odubowie tv jako "HDMI (DVI)". jeśli wideo masz podłączone pod to złącze, a audio do jacka to zostaje menu telewizora i ustawienie źródła.

To MUSI być w instrukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi