Tracer153 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Witam wszystkich. Dziś zakupiłem kabel Jack Jack i podłączyłem go do komputera aby otrzymać głos na TV kablem Video jest kabel HDMI-HDMI podłączony przez przejściówkę DVI. kabel audio podłączyłem do tv pod wejście audio pc a w kompie normalnie jak głośniki i jest problem ponieważ głosu nie ma na tv co jest proszę o rozwiązanie mojego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Najprawdopodobniej nie zgadzają się źródła. Możliwe, że kabel HDMI masz podłączony pod inne gniazdo niż ?video PC? w telewizorze. Jest to bardzo prawdopodobne, gdyż złącza PC są często na D-SUB'ach. Inna możliwość, może w tv masz opcje wyboru źródła dźwięku? Domyślnie audio też idzie po HDMI, ale wiem, że w niektórych modelach istnieje możliwość wyboru między sygnałem cyfrowym a analogowym (czasem działa to tylko z konkretnym złączem hdmi, np. HDMI 3). W poście mogłeś podać jaki dokładnie to TV oraz jaką masz kartę graficzną, byłoby łatwiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tracer153 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 TV to Samsung LE32S551 Karta Graficzna to Geforce 9600 GSO a dźwiękową mam zintegrowaną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 (edytowane) Musisz sprawdzić, może twoja karta graficzna może puścić audio po hdmi. Na karcie powinno być wtedy jakieś wejście. Niestety w tej chwili więcej nie pomogę bo 9600GSO dla karty graf to tyle informacji co TV Sony LCD 42" dla telewizora... :) Pod które HDMI, chodzi o numer gniazda, podłączasz sygnał z kompa? Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez _piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tracer153 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Pod HDMI 2 ponieważ on jest przeznaczony dla PC a mógł byś coś powiedzieć jak puścić te audi był bym wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Nie wiem, znalazłem tylko w quick guide do serii 5 samsunga, że niby hdmi4 jest do pc. oznaczone na odubowie tv jako "HDMI (DVI)". jeśli wideo masz podłączone pod to złącze, a audio do jacka to zostaje menu telewizora i ustawienie źródła. To MUSI być w instrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tracer153 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 przeczytałem całą instrukcjąi doszedłem do wniosku że potrzebny mi kabel do kompa wejście jack a do tv 2x czincz ,a a czy istneije może przejściówka z wejściem na jack i wyjściem 2xczincz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Jest ich mnóstwo, to jedne z najpopularniejszych kabli przejściówek. np http://allegro.pl/item695735272_telmal_prz...ch_1_5m_ss.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tracer153 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Czy gdybym użył takiej oto przejściówki http://zapodaj.net/ac9354da4b69.jpg.html i podłączył do niej normalny kabel jack jack to bym otrzymał głos na TV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...