Skocz do zawartości
PolandMET

Tagan Czy Cheftec Do Xeona ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam Tagana EasyCon 430W

Taki jak tu (http://www.allegro.pl/item716204342_tagan_tg430_u15_430w_easycon_najwyzsza_polka_gw.html)

oraz Cheftec CFT-650-14C

Taki jak tu (http://www.allegro.pl/item709996629_salon_chieftec_cft_650_14c_box_650w_odpinane_kable.html)

Pytanie jest moje takie, czy bez problemu zestaw z podpisu ktory skladam bedzie dzialal na Taganie czy jest on jednak za slaby ? Niechetnie bym uzyl chefteca bo nie lubie tej marki odkad mi sie jeden zapalil podczas pracy (nic sie nie stalo). Chefteca mam "na zapas". Poza tym do moda bardziej pasowal by mi taganik a tu estetyka sie tez liczy, nie tylko wydajnosc, prosze to zrozumiec :)

Alternatywa dla tych dwoch moglby byc zakup TAGAN TG700-BZ Below Zero 700W ale nie za bardzo mi potrzebny trzeci zasilacz w domu.

Oczywiscie zestaw bedzie ostro podkrecany, chlodzony woda, a nastepne co wymienie to GF8800 na jakis GF 260 lub wyzej.

Bede wdzieczny za sugestie.

Edytowane przez PolandMET

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chieftec sam nie produkuje zasialczy ,często ma produkty kilku firm- sirtec, delta ostatnio cwt w ofercie. Te nowe chiefy to cwt- bliźniacze/spokrewnione modele do np corsaira hx oraz tx i innych topowych konstrukcji. Wadą są wysokie obroty wentylatora powyzej 505 obciążenia - wtedy staje się głośny. Jeśli będzie spory zapas to mozę pozostanie cichy , na brak mocy nie ma co narzekać. Zreszą modele 700 i 750w nie są wiele droższe ;P

Jesli liczy się kasa to jest też seria cs chiefteca- różnica to trochę mniejsza sprawność w okolicy 75% Sam czaję się na model 600w - można je dostać już za mniej niż 300zł

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) dzieki ale mnie nie interesuje kupno Chefteca, poza tym w gre wchodzi tylko zasilacz z odpinanymi kablami co eliminuje 90% modeli. Moje pytanie brzmi czy Tagan 430W pociągnie ten uklad. Po prostu chcialbym wiedziec zanim go poskladam zeby nie bylo niespodzianki a sa tu ludzie ktorzy maja o tym wieksze pojecie niz ja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry nie doczytałem tak to jest jak czytam ledwo zywy po pracy :lol2: - chieftec na pewno nie zrobi petardy to naprawdę solidna konstrukcja ale kolor fakt jest oryginalny :(

Jeśli masz obawy czy tagan da rade to zobacz mojego siga 450w topek p3 katowany e8500@4.5ghz, do tego gtx 260 + laing + wentyle i nie ma problemu. Tagan ma parę amperów mniej na linii 12v ale nie powinno to zmienić diametralnie sytuacji.

Przy zmianie na quada już bym jednak zainwestował w coś ciupkę mocniejszego

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnę się pod temat

Miałem już kupić Corsaira 650W, ale jednak pomyślałem, żeby kupić z odpinanymi kablami.

Mam zamiar kupić ten http://allegro.pl/item709980076_salon_chie...rny_ss_vip.html ? dobry będzie ?

Czy lepiej dopłacić do tego ? http://www.allegro.pl/item709996629_salon_...nane_kable.html ?

Edytowane przez Eryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja obecnie jestem w podobnej sytuacji . Będę kupował q9550 ew q9400 oraz grafe R 4850 / 250 gts . Mam tagana 430W U15 Easy-Con i się zastanawiam czy on to pociągnie wraz z OC . Jutro dokonam obdukcji zasilacza w ramach ustalenia jego stanu faktycznego ( kondensatory ) . Jeżeli będę zmuszony kupić zasilacz to niestety zrezygnuje z karty graficznej . Zastanawiałem się już nad Corsairem TX-750 , OCZ ModXStream Pro 700W , Chieftec CFT-750-14CS 750W . Przepatrzyłem też parę recenzji . Na egiełdzie wykres wskazuje dla takiej konfiguracji ( q9550 + 9800 GTX ) 375 watt Click.

[edit]

Prosiłbym o wypowiedzenie się osób posiadających podobną konfigurację .

Edytowane przez Suanis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi