JARBIO1 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Porazkolejny padł mi zasilacz w routerze.Koszt zakupu nowego z wysyłką na allegro to prawie drugi taki sam model.Podpiełem na szybko uniwersalną zasiłkę ale padła po 4 godz. (wymagane 2A i 5V).Na szybko skleciłem odpowiedni kabelek i podpiełem d-linka do kompa i tak już śmiga z 2 dni.Moje pytanie to ,czy nielepij podpiąć ten router do zasilacza atx lub at ???czy zaszkodzi to w jakiś sposób d-linkowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Na jakim napieciu i natezeniu pracuje "normalnie" ten dlink ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 nie testowałem tego ale napięcie w zasilaczu ATX-owym jest stałe i nie zmienne z zapasem mocy, czyli 2A powinien pociągnąć. ATX uruchamiasz zwierając przewód zielony z masą (czarny), uruchomi się nawet po utracie napięcia zasilającego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARBIO1 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Parametry zasilacza dlink 2A 5V .Zasilacz zostanie raczej at (znalazłem 105 W 7A na 5V ,bardzo malutki IBM jak zda to egzamin to podłącze jeszcze switcha i apeka - też d-linka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...