milka Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Witam, Chcę kupić taki zestaw ,pomóżcie mi dobrać cichą,wydajną i nie pobierającą dużo prądu grafikę do ok 500zl. Myślałam nad radeonem hd 4850 Palita ale nie ma go w morele i komputroniku, oraz podpowiedzcie na jaki napęd zamienić Samsung SH-223B SATA. Do kompa jeszcze dokupię tuner tv-taki na jaki wystarczy kasy. Jak coś źle dobrałam to poprawcie mnie bo nie znam się na kompach. Procesor- AMD Phenom II X3 720 /2.8GHz, Black Płyta główna- Gigabyte MA770T-UD3P RAM- A-DATA 2x2GB DDR3 1333 CL7 Karta graficzna- Zasilacz- OCZ ModXStream Pro 500W HDD- Samsung 500GB 5400rpm 16MB cache SATA-II F2EG Napęd- Karta dźwiękowa- Creative Labs X-Fi Xtreme Gamer Obudowa- Asus TA-863 (black) wentylator 120mm Wentylator- SilentiumPC Zephyr 120 (13,9 dBA). Dzięki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izded Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) Ja z innej beczki ;) jeżeli komp nie bezie podłączony do jakichś wysokiej klasy głośników, czy zestawu audiofilskiego możesz kupić SB Audigy pełne, lub Audigy SE lub SB 24-bit i zainstalować do tych 2 ostatnich zmodowane sterowniki dźwięk będzie porównywalny do tego z X-FI a wyjdzie znacznie taniej. Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez izded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 W takim razie zadam pytanie - w co grasz? W jakiej rozdzielczości zazwyczaj? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milka Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Tak ,wiem.Czy mogłbyś mi wybrać taką do ok 500zl cichą wydajną i nie ciągnącą dużo prądu ,chciałabym a raczej muszę zamówić z moreli lub komputronika niestety a tam ich nie ma.Hmm teraz w nic nie mogę grać bo mi się komp nie wyrabia jak zmieniłam monitor na 22" i muszę mieć dziwną rozdzielczość 1152x864 hehe i na pewno grać w takiej nie będę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) Z morele.net: Procesor : AMD Phenom II X3 720 Black Edition - 441 zł Płyta Główna : Gigabyte MA770T-UD3P - 299 zł RAM :2x A-data 2x2GB 1333MHZ CL7 - 250 zł Karta Graficzna : HIS HD4870 1GB - 602 zł Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 500W - 265 zł HDD : Western Digital 320GB WD3200AAKS - 162 zł Napęd : Samsung SH-S222A/BEBE - 97 zł Obudowa : Asus TA-861 - 100 zł Karta Dźwiękowa : Creative Labs X-Fi Xtreme Audio - 221 zł Karta Telewizyjna : Leadtek WinFast TV 2000XP Expert - 143 zł RAZEM : 2580 zł Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milka Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 SUPER ,DZIĘKI !!!!!nawet mi inny dysk znalazłeś ale ściągną mi tego samsunga z moreli :) ale fajnie to zamawiam kompa ,pozdrawiam!!!!!! :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) Nie ma za co dziękować :wink: . To dobrze z tym dyskiem - Samsung jest pojemniejszy i cichszy. Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milka Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Mam jeszcze 1 pytanie czy moge w tej obudowie miec wentylator 120 mm czy sie cos nie zmiesci? ŹLE napisalam chodzilo mi o nagrywarke dvd a nie naped ,poszukasz mi nagrywarki? Wiem ze truje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Wiem ze trujeNie trujesz, tylko prosisz o pomoc:) http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=12067 cos takiego?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milka Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 no nie ,nie ma :angry: na morele nie ma ,jakas taka dobra i cicha zeby byla zamiast samsunga sh 223b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) Już jestem. Wybacz, nie zauważyłem, że to zwykły napęd... Poprawione w poście wyżej (z zestawem). Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milka Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 a ten naped bedzie taki sam jak SATA? Grafike brac 1 GB czy 512? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Tak - różni się tylko wtyczkami, ale wszystko będzie pasować. Koniecznie 1GB - w wysokich rozdzielczościach pamięć się przydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milka Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Dobra to już wszystko wiem :) DZIĘKI JESZCZE RAZ !!!! spadam :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milka Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Sorry ,ze ciagle wracam do tematu ale pojawil sie kolejny problem i chyba nigdy nie kupie tego kompa.Dzisiaj w nocy siedzac i czytajac kolejny Wasz artykul wpadlam na genialny pomysl zeby policzyc tak z ciekawosci ile mi to wszystko pocianie W i wyszlo ze max 505W a mam kupic zasilacz 500W ,i co mam teraz zrobic brac wiekszy zeby zostalo troche zapasu,czy bedzie ok ?Jesli tak to jaki ,bo oczywiscie tego z zestawow na morele nie ma.Chcialabym zeby byl cichy i dobry ,kasa sie jeszcze jakas znajdzie.Jeszcze wracajac do dysku (samsunga nie mi jednak nie sciagna ) nie bede zydzic i dorzuce do 500 GB teraz ktory lepszy i cichy ten http://www.morele.net/dysk-western-digital...5000aaks-84900/ czy http://www.morele.net/dysk-seagate-barracu...00418as-208842/ albo moze inny (morele.net)? BARDZO PROSZE O POMOC !!! chcialabym miec wreszcie tego kompa :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 A jak to liczyles? Bo cos duzo wyszlo :P Ale tamten zasilacz da rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Jeszcze wracajac do dysku (samsunga nie mi jednak nie sciagna ) nie bede zydzic i dorzuce do 500 GB teraz ktory lepszy i cichy ten 3352224[/snapback] A jak to liczyles? Ekhm... [...] Chcialabym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milka Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Tak myslalam ,ze "czegos" nie wiem i na pewno bedzie spoko no to dobrze, ufff.Wolalam zapytac fachowca o zdanie.DZIEKI SERDECZNE ,pozdrawiam PS.Dobrze ,ze jest ktos taki na forum :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...