Lord SZUM Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 mam taki problem. wczoraj probowalem wpiac zamiast aethry isdn nt-ip, faksmodem microcoma do gniazdka i nie wiem czy to bylo z mojej winy, ale przez trzy godziny nie dzialala linia w ogole (dzownienie do siebie dawalo 'abopnent ma uszkodzona linie', a proba wybierania numeru przez faksmodem jak i przez aethre konczyla sie brakiem sygnalu - podpiety telefon analogowy do aethry ma takie pi pi pi pi... po podniesieniu sluchawki) nie wiem czy ta linia isdnowa ktora mam jest naprawde isdnowa, czy cokolwiek w nia nie wepne to bedzie dzialalo w standardzioe czy musze wszystko podpinac przez ta Aethre??? najlepsze wyjscie dla mnie bylbym sam faksmodem - lini uzywam tylko do faxu i internetu, a aethre bym wywalil, bo po co ma sie walac gdzies. a tak musialbym zrobic sobie net przez aethre i coma 115kbps, a fax przez ten faxmodem isdnowy. w sumie kupowalem go po zeby miec te 128kbps a nie ograniczac transfer do 115 dalej przez coma. szum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 nie wiem czy dobrze mysle, ale wydaje mi sie ze faxmodem dziala na zwykla linie analogowa, a aethra to modem isdn'owy. przez takie podlaczenie mogles spowodowac jakies chwilowe uszkodzenie w centrali...............ale to tak sobie tylko mysle. jezeli sie myle to sorki :oops: :oops: :oops: a tak poza tym to jezeli aethre podpinasz do kompa na ktorym jest jakikolwiek windowz do moge ci na priv podeslac pewien programik przyspieszajacy coma do teoretycznie 128kb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord SZUM Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 faksmodem jest ISDNowy - Microcom ISDN, wlasnie dzwonilem do infolinnii i niby tak mozna, i jeszcze odpadaj wtedy koszty dzierzawy aethry (tez 6zl/mies). jeszcze sie przejde do BOKu i spytam jak to technicznie ustawic. szum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...