mynka Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam wszystkich mam mały problem .W domu mam sieć złożoną z 2 komputerów na jednym jest zainstalowana Vista Ultimate a na drugi to Windows XP Profesional. Komputery podłączone są przez Linksys ADSL2 Gateway. Problem polega na tym że pomimo iż w otoczeniu sieciowym oba komputery są dla siebie widoczne to gdy usiłuję wejść z komp z XP na dysk komputera z Vistą jestem proszony o zalogowanie się przy czym muszę podać login i hasło (problem polega że nie bardzo mam pojęcie co za login a już kompletnie nie mam pojęcia co za hasło bo na tym komp. nie ma żadnych haseł) natomiast z komp z Vistą mogę co prawda przeglądać dyski XP ale próba skopiowania czegokolwiek czy otwarcia niektórych katalogów powoduje informacje o braku uprawnień Możliwe że moja prośba może być dla was banalna ale byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu tego problemu Edytowane 21 Sierpnia 2009 przez mynka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...