Skocz do zawartości
SubMaFioZo.

Kolejny Nudny Temat Z Serii - Kupujemy Bude :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Z racji tego, że mój Sprzęt dławi się w "stjuningowanym" Codegenie postanowiłem wreszcie wyłożyć troszkę

kasy na obudowę. Kwota jaką dysponuje to 250 zł - z góry informuje, że przeczytałem wiele tematów tego typu

lecz kto pyta nie błądzi prawda? Wybór padł Na Antec Three Hundred lub COOLER MASTER CENTURION 590 , ze wskazaniem na Anteca. Wc narazie nie będzie, może kiedys obudowa ma służyć na kilka lat :) Wytnę może okno, Tackę przerobie na kable, lecz takie moje pytanie, obudowy są dziurawe jak ser, czy aby nie są głośne?

warto wyłożyć anteca matą wygłuszającą? Może inna buda do 250 zł? Co myślicie? jakieś propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A blacha gruba? Faktem jest to,że jest ładniejsza od Coolermaster-a, lecz owa buda posiada więcej miejsc na wentyle, choć

i to może być minusem bo jest dziurawa :F . Opłaca się wygłuszać budę? czy ma to wpływ na temperaturę? A przede wszystkim

jakie wentyle polecacie? do 20 zł. Aha czyli nie dostane nic lepszego w tej cenie? Minusem jest brak otworów w tacce pod mobo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Centurion jest większy i pojemniejszy od Antec'a, ma też z góry na dół wyłącznie zatoki 5,25" i koszyk na 4xHDD z wentylatorem, jakieś tam otwory w tacce. Boczne otwory i górne jak Ci nie potrzebne to zatkaj czymś czarnym od środka, nie będzie to zaburzać obiegu powietrza.

Kuknij do mojej galerii WC, tam cały czas pracuję nad Antusiem 300, otwory będę wycinał sam, zatoki 3,5" prawdopodobnie zdemontuję (o ile się buda nie rozleci) bo nie widzę dla nich przyszłości w tej konstrukcji.

Podsumowując, jeśli o mnie chodzi daję 9-10 na korzyść Antec'a o ile podejdziesz do niej z głową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większy? HM.. a to ciekawe bo nie wydaje mi się. no własnię te otwory są zbędne troche im wiecej tym gorzej bo,

słychać wsio co dzieje się w wewnątrz. No ładnie to upchałeś :> tylko kabelków sporo ale na pewno sobie poradzisz.

Co do zatok 3.5 Cala masz rację, są zbędne ale ja chyba bym je zostawił, wc nie będzie a to troszke zamaskuje kable itp.

Myślę o pomalowaniu na czarno, jakiej farby użyć? Zachwalacie Anteca a to sprawia, że też jestem za :> przydało by się okno jeszcze>:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i stałem się szczęśliwym nabywcą Antka z czystym sumieniem mogę ją polecić każdemu. Jakoś wykonania na najwyższym poziomie,

na dodatek całkiem pojemna :) Wentyle ustawione na low są wmiarę ciche. Jest solidnie zbudowana. Nie żałuje ani złotówki :)

Czarne wnętrze i okno z plexy i obudowa jak ta lala :) . Dziękuje wszystkim za pomoc.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi