LoGaN99 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Witam! Po tym jak mój asus odmówił mi posłuszeństwa postanowiłem kupić sobie nową płytę i mój wybór padł na MSI P45 Neo3 -FR zapłaciłem z nią 299 zł już ją mi wysłali ale zobaczyłem że za 9 zł mniej mam MSI P45 Neo2-FR. I teraz czy jak przyjdzie do mnie Neo3 to mam ją odesłać i kupić Neo2 czy może ta zabawa nie jest warta świeczki i obie płyty reprezentują sobą ten sam poziom ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Neo3 jest oparta o ICH10, a Neo2 ICH10R, czyli różnica to między innymi RAID w tym drugim. Po za tym ta druga ma lepsze chłodzenie chipsetu, 2xPCI-E i lepszą sekcję zasilania (co w przypadku Quada ma znaczenie). Jeśli masz jakieś C2D i nie zamierzasz modernizować do Quada, ani nie zależy Ci na RAIDzie, to możesz zostawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoGaN99 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Mam C2D E8400. A jak z max fsb na obu płytach bo interesuje mnie głównie o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 (edytowane) Obie robią ponad 500MHz, choć Neo2, z racji lepszego chłodzenia, zrobi trochę więcej, ale 500MHz na Neo3 wystarczy do E8400. Tak więc zostaje praktycznie brak RAID na Neo3. No i CF. Edytowane 21 Sierpnia 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoGaN99 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Ok czyli zostanę przy Neo 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Obecnie mam E6300, leci na 3GHz na P5N-e Sli ale jak są cieplejsze dni to lubi się North Bridge grzać. Na ten czas Neo3-fr jest droższe, a różnica do neo2 w wersji MOA to 50zł. Dobrze będzie to banglało? Dodatkowo jest jeden problem. Na procesorze obecnie jest Karakorum, chłodzenie Neo2 chyba jest zbyt duże na niego. Istnieje jakieś dobre tanie chłodzenie które spełniło by funkcję Karakoruma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Freezer Xtreme? Scythe Mugen? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 (edytowane) Freezer Xtreme? Scythe Mugen? Porównując do Karakorum myślałem głównie o przedziale cenowym czyli <100zł Auras Wave ponoć dobry. Edytowane 21 Sierpnia 2009 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 OCZ Vandetta 2 też jest bardzo dobry. Cena około 115zł ale dołożyć 15zł to nie jest jakaś tragedia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 UUU no bo poszły w górę ceny chłodziw, Auras Wave kiedyś o 65zł był. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stichus Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Karakorum na tą płytę wchodzi, z trudem ale chodzi - dotyka minimalnie do radiatora na NB i trochę trzeba odgiąć ten radiatorek nad CPU :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...