marcin_81 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Witam Mam problem z tunerem WinFast TV2000 XP Expert wszystko działało bardzo dobrze do momentu gdy zaktualizowałem sterowniki do karty dźwiękowej Creative Sound Blaster X-Fi Gamer potem straciłem dźwięk w programie WinFast PVR, ale jednocześnie gdy nagrywam coś przez tuner dźwięk jest. Proszę o pomoc Z góry dzięki Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 mam dokladnie to samo i zonglerka sterownikami i pvr'em nie pomogaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_81 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 mam dokladnie to samo i zonglerka sterownikami i pvr'em nie pomogaga. Wydaje mi się że to problem Creative już napisałem do nich zobaczymy co odpowiedzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Mam problem z tunerem WinFast TV2000 XP Expert wszystko działało bardzo dobrze do momentu gdy zaktualizowałem sterowniki do karty dźwiękowej Creative Sound Blaster X-Fi Gamer potem straciłem dźwięk w programie WinFast PVR, ale jednocześnie gdy nagrywam coś przez tuner dźwięk jest.Może warto zajrzeć do ustawień PVR'a - są tam oddzielne ustawienia dla odtwarzania i nagrywania dźwięku. Jeśli masz to dobrze skonfigurowane, to przełącz na inne urządzenie, zamknij program, załaduj i ponownie ustaw ponownie to co powinno być. 2-ga sprawa: jeśli to nie pomaga to proponuję sprawdzić czy dane urządzenie audio nie jest wyciszone i tu uwaga: sprawdzić trzeba zarówno w kolorowym gówienku Creativa jak i w mikserze windy - niestety synchronizacja tutaj często kuleje. Często w takiej sytuacji jest dźwięk np. na FM, a nie ma na TV (albo odwrotnie) Do Creative nie ma co pisać - to nie ich wina » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - " " Leadtek zrobił bardzo fajną kartę i najgorszy syf <a to i tak delikatne, "cenzuralne" określenie> do sterowania (drivery jedynie działają w miarę). Mam tą kartę do dziś - na windzie jakoś działało, chociaż przy edycji 100+ programów można było kur... dostać, kodeki - poza defaultem często powodowały zwisy i inne cuda, jak problemy z Time-Shiftingiem; strojenie TV, FM - owszem niby działa - ale kulawo. Teraz używam karty pod ubu - jest bajka, w dodatku pilota wykorzystuję do sterowania wszystkimi multimediami i niektórymi funkcjami systemu a nie tylko TV ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 2-ga sprawa: jeśli to nie pomaga to proponuję sprawdzić czy dane urządzenie audio nie jest wyciszone i tu uwaga: sprawdzić trzeba zarówno w kolorowym gówienku Creativa jak i w mikserze windy - niestety synchronizacja tutaj często kuleje. Często w takiej sytuacji jest dźwięk np. na FM, a nie ma na TV (albo odwrotnie)Zgadzam sie z tym w 100%. Sam przerabialem to , gdy mialem dzwiek w czasie ogladania , nei bylo w czasie nagrywania. Windows jak i panel CT potrafi zachowac sie dziwnie , bo mimo , ze np. mamy wybrane urzadzenie do nagrywania to w Windzie jest sciszone , zas jak w Windzie jest wybrane to znowu w panelu karty moze nie byc wybrane , zas sam PVR nie rozpoznaje kazdej karry bo XFI moj gra tylko w trybie AUTO ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_81 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 zainstalowałem Viste 64bit wiec wszystkie sterowniki najaktualniejsze, nie pomogło nadal brak dźwięku w TV jest tylko po nagraniu i podczas timeshifting. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 zainstalowałem Viste 64bit wiec wszystkie sterowniki najaktualniejsze, nie pomogło nadal brak dźwięku w TV jest tylko po nagraniu i podczas timeshifting.Sprawdź wyciszenie oraz wybór urządzeń podczas działania PVR - program czasem sam je wycisza przy starcie - dlaczego? Tego nie wie nikt, łącznie z autorem tego syfu (bo jakby wiedział to by tego nie było). Spróbuj też przełączyć źródło nagrywania w karcie na "What You Hear" albo "Auto" - zależnie co tam masz. (O ile pamiętam to pierwsze było w XP, drugie w wiśta) To wszystko podczas działania PVR, zarówno w mikserze Creative jak i w windzie. ps. Sprawdzałem tą kartę na różnych systemach i praktycznie zawsze to było przyczyną (na xp dodatkowo nie instalował się jeden z driverów) - niewykluczone, że najnowsze wersje mają najnowsze błędy - może spróbuj starszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...