Dawid afg Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2009 (edytowane) Mam problem z moją drukarką. Gdy chcę wydrukować zdjęcie, drukarka ciągnie pigment zamiast czarnego foto tuszu i nie wiem dlaczego. Czarne miejsca zdjęcia są „blade”, a sam pigment schodzi nawet po lekkim muśnięciu palcem. Wczoraj zainstalowałem sterowniki i nic w nich nie grzebałem – wszystko na domyślnych ustawieniach. W systemie wszystkie najnowsze łatki itp a on sam ma 2 tygodnie – na pewno nie ma wirusa, sprawdzałem 3ma odsyfiaczami. Jak to odkręcić? W google same śmieci ze sklepów. Model : Canon Pixma IP4200 Papier foto ActiveJet A4 EDIT: Znalazłem rozwiązanie, dopiero dziś na to wpadłem. Po 2 dniach bezowocnego googlowania wpadł mi do głowy ten pomysł... W opcjach drukarki zmieniłem w ustawieniach strony papier: "Papier zwykły" na "Papier błyszcz. do druku fotografii" dzięki czemu drukarka wreszcie zaczęła używać czarnego tuszu foto, zamiast pigmentu. Jak zwykle najciemniej pod latarnią... ;) Edytowane 24 Sierpnia 2009 przez Dawid afg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...