Sirdagor Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam zastanawiam się nad kupnem myszy do 300 i mam dylemat Zastanawiam się nad modelami: ROCCAT KONE : Czy można dostać w polsce V2 ?? A jeśli tak to gdzie ?? RAZER Lachesis , DEATHADDER : Z tego co słyszę to dethadder cierpi na sławny dwuklik czy często to występuje ??Czy poprawiono oprogramowanie w Lachesis ?? MICROSOFT SIDEWINDER X5 Logitech G9 Edytowane 22 Sierpnia 2009 przez Sirdagor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Fallen Angel:. Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 DEATHADDER : Z tego co słyszę to dethadder cierpi na sławny dwuklik czy często to występuje ??Używam od ponad roku i nic podobnego jak dotąd nie występuje, poza tym szczur bardzo wygodny i estetycznie wykonany - z czystym sumieniem mogę polecić. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Cena / jakość i bez dwóch zdań Razer deathadder ,zamienił bym go jedynie na Mambe. Ja go mam od 1,5 roku i jest rewelacyjny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirdagor Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 (edytowane) Nie mam zaufania do tej marki problemy z firmware problemy z dwuklikiem problem z rolką skrzypienie zacienanie itd oszukiwanie z dpi ("nowych modelach 1800dpi. Nowe modele mają ok 1600dpi. ") śliski materiał po bokach brak makr nie działające boczne klawisze "(patrz 2-3 kliknięcia na lewym i bocznych klawiszach, a co lepsze są losowe)." oryginalne ślizgacze nie są najlepsze Dużo postów typu coś padło odesłałem na gwarancje itd XD ta lista skreśla tą firmę permanentnie. Najlepsza wydaję mi się Roccat Kone V2 albo któraś z myszek logitecha G5 , G9 itd ... Szczerzę mówiąc mogę wydać na myszkę nawet więcej kasy bo to narzędzie mojej pracy a na tym nie warto oszczędzać, a ponieważ gram również w gry czasem mmo dlatego przydałaby mi się myszka z makrami . Edytowane 22 Sierpnia 2009 przez Sirdagor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość f4l4 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 (edytowane) wszystko ładnie pięknie ale tak naprawdę najważniejsze przy wyborze myszki jest: 1. sposób w jaki się myszkę trzyma: a. jednym palcem po prawej stronie, a środkowym na rolce b. dwoma palcami po prawej stronie c. punkty a. b. kładąc rękę na całej powierzchni myszki d. punkty a. b. trzymając myszkę samymi palcami 2. sensitivity w systemie czy grze, mowa o realnym senisivity cm/360stopni obrót większość w/w myszek nie nadaje się tak naprawdę do gry od x5 dużo lepszym wyborem jest x3, dlatego że ślizgacze w x5 jak i sam kształt myszki to zwyczajna porażka lachesis to całkowita pomyłka jeśli idzie o ergonomie konie zacina się przy low sensie g9 zacina się przy low sensie deathadder jest bardzo awaryjny, i niezbyt leży w chwycie, rolka się szybko zużywa Edytowane 22 Sierpnia 2009 przez f4l4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 i niezbyt leży w chwycieto zależy od upodobań użytkownika ;o każdy inaczej trzyma myszkę i nie każdemu ona pasuje do ręki, tak więc jak tobie nie pasuje to nie zaliczaj tego do wad, po prostu myszka nie jest dla ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość f4l4 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 to zależy od upodobań użytkownika ;o każdy inaczej trzyma myszkę i nie każdemu ona pasuje do ręki, tak więc jak tobie nie pasuje to nie zaliczaj tego do wad, po prostu myszka nie jest dla ciebie.jak słusznie zauważyłeś to czy myszka dobrze leży w ręce zależy od upodobań osoby która ja trzyma, obawiam się jednak że w przypadku DA i mojej osoby która gra używając obu typów chwytu niestety nie przekłada się to do końca na rzeczywistość. Owszem w chwycie jeden palce z prawej DA jest wygodniejszy niż w chwycie 2 po prawej ale z kolei porównując do innych myszek to DA wypada tutaj naprawdę blado, dodatkowo nie jestem tu odosobniony w opnij bo spora rzesza użytkowników narzeka właśnie na prawy profil myszki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirdagor Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 (edytowane) W sumie na placu boju pozostały myszki Microsoftu oraz G9 , z tego co się orientowałem roccat w nowym opakowaniu (V2 lub V3) nie jest dostępny w naszym kraju . W poniedziałek podjadę do jakiegoś sklepu i wymacam myszki akurat te modele z tego co wiem są dostępne na stanie . Acha mój chwyt bym określił jako 1C. Dzięki za sugestie Rozważam jeszcze Ikari Laser Mouse ale na razie żaden sklep nie ma jej na stanie ;/ ... Edytowane 23 Sierpnia 2009 przez Sirdagor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...