Skocz do zawartości
wojwar

Pamięci Infineon - pytanie do posiadaczy

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z tym, że chcę kupić te pamiątki (mogę je mieć w cenie 300 zł za modół 512 DDR/333 MHz) mam pytanie do posiadaczy.

Jak chodzą te pamiątki? Jakie mogą mieć maksymalne FSB?

Jak z timingami ?

Gość w Wilku je zachwalał - mówił, że bez problemu chodzą na CAS 2.0

No właśnie - jak z nimi jest ?

Proszę o niezamieszczanie odpowiedzi w stylu: "po co ci infineony? kup twinmosy ..." itp

Dziękuję posiadaczy infineonów za informacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam 512 tylko 256/333 i u mnie chodzą na 2,5 3 3 6 na 2 przy fsb 182 nie chcą chodzić a kupiłem je z tego względu że twinmosy przy 166 się wywalały to samo było z kingstonami HX testowałem to w sklepie i te były najlepsze jakie mieli na stanie. Sprawdzałem na tej płycie co w podpisie na innej mogło być inaczej

na 11,5 x 166 idą na 2-2-2-5 na 2,6V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobno to renifery ciagaja sanie mikolaja.

Infineony sa rozne - te z wilka na pewno ustawisz na CL2 - ale nie kazda sztuka czy tez partia jest mocno podkrecalna. PC2100 CL2 najczesciej chodza do ok. 160-165MHz na najostrzejszych timingach, PC2700 CL2.5 chodza podobnie (przetestowalem mniej wiecej po kilkanascie sztuk kazdego rodzaju). Kupujac Infineony masz pewnosc ze na CL2 pojda i ze nie beda robily bledow w memtescie, w przyadku innych firm jest bardzo podobnie - jesli chcesz miec super pamieci to albo musisz wybierac miesiac albo zaplacic kupe kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie chodzą na 166mhz - ustawienia Ultra czyli wszystkie timingi na maksa. Przy standardowym napięciu. Podkręcać ich nie próbowałem bo proc raczej się do tego nie nadaje. Ale myśle że są to całkiem niezłe pamiątki.

Oznaczenia kości są takie: HYB25D256800BT-6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w podpisie , straszliwa nędza , nawet przy maxymalnie "wyluzowanych" timingach nie chciały się odpalić na szynie 180 bez błędów (maximum to 175) Omijać z daleka i odganiać kijem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 x 256 (333) cl 2.5 infineony spacerkowo na def V doszedlem do 184 Cl2 po zwiekszeniu napiecia do 2.6V --> 190 cl2 max tajmingi bylo moje ... mi te pamieci wystarczaja =)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe a moje elixiry(mam 2x256mb 333MHz CL.2.5) laza na 185MHz fsb na 2,80v na CL.2.5 a wiecej zapewne tez pojda a to wszystko za jedyne 130zl za kosc :P :P :P :P

jedyny minus tych pamieci to ze nie chca nawet na 3v na 166fsb na CL.2.0 lazic :[ coz ale CL.2.5 to jeszcze nie tragedia :P

na 3v sie odpalily tyle ze gleba przy wstawaniu wina :[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe a moje elixiry(mam 2x256mb 333MHz CL.2.5) laza na 185MHz fsb na 2,80v na CL.2.5 a wiecej zapewne tez pojda a to wszystko za jedyne 130zl za kosc     

jedyny minus tych pamieci to ze nie chca nawet na 3v na 166fsb na CL.2.0 lazic :[ coz ale CL.2.5 to jeszcze nie tragedia

na 3v sie odpalily tyle ze gleba przy wstawaniu wina :[

To ja już wole dopłacić te 10 zł do Infineonów, albo 25zł do TwinMOS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co poczytalem tutaj i na forach w domenie .de - to te infineony do krecenia sie nie nadaja.

Jest to raczej drogie g o w n o niz pamiec overclockerska.

Zdecydowalem sie na 512 MB/pc 2700 od TwinMOSa - sa troszke tansze, a kreca sie o niebo lepiej (nawet na FSB 217 banglają - w porownaniu z tym 166 lub 175 od Infineona, to bryndza jest i tyle)

Dziekuje panowie za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

U mnie chodza sobie 2x256MB PC2700 Infineon 3 3 2 CL2.5 @2.6V przy fsb 200MHz, na 180MHz szly bez problemu 2 2 2 CL2 i chyba niewiele dalej, ale nie sprawdzalem dokladnie granicy przy CL2. Natomiast jesli chodzi o szczegoly to mam dwie rozne kosci z czego jedna jest lepsza i idzie bez problemu na 200MHz 3 3 2 CL2 @2.6V ta lepsza na kosciach HYB25D256809AT-6(z USA), gorsza HYB25D256800BT-6 (z Malezji). Osobiscie jestem z nich zadowolony :)

Pozdrawiam Aciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plyta: Epox 8rda+ rev1.1

pamiec: 1x 256mb pc2700 Infineon cl2.5

Na fsb=166mhz synchro z procem chodza na 5-2-2-2.0 na napieciu 2.7V stabilnie, na 170 juz kompa nie udalo mi sie uruchomic (bez zwgledu na to w ktory slot wloze modul 2 czy 3, niezaleznie od napiecia podanego na pamiec). Wniosek nasuwa sie sam.. choc 8rda+ jest wybredny jesli chodzi o pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...