Stach Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Witam Mam problem ze swoim sprzętem i myśle, że to wina sterowników (chyba do karty graficznej GeForce3 Ti450 Gainwarda). Problem to zawieszanie się komputera po kilku minutach w grach i w 3dmarku. Próbowałem różnych wersji detonatorów, różnych sterów od Via, samych sterowników do Agp, zmieniałem nawet system z Win98 na Xp cały czas to samo(w Xp nie działają też filmy). Pomóżcie, jakie najlepiej stery wybrać do mojej karty? A może to co innego np uszkodzenie karty albo AGP na płycie? Pozdrawiam Stach AMD2000+, Gigabyte 7VRX, 512Mb, SB Live, Lite-on Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_micha_ Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Wyglada na to, ze Ci sie karta graficzna przegrzewa - wentylator na niej chodzi? Nie za bardzo sie nagrzewa? (tak na dotyk?) Nie jest przypadkiem podkrecona? Jesli sie nie przegrzewa to moze masz wymuszanie fastwrites w biosie albo oprogramowaniu (np. powerstrip) wlaczone? Z tego co wiem to powodowalo problemy z gf3. Sprobuj tez obnizyc predkosc agp z 4x na 2x w biosie i zobacz czy jest lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stach Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Wentylator chodzi, karta nie jest kręcona tak na dotyk jest dosyć ciepła. Wyłączyłem fastwrites w biosie, zmieniałem AGp z 4x na 2x i cały czas zwiechy. To już druga taka karta w moim kompie pierwsza chodziła 6 miesięcy, też i nagle wyskoczyły jakieś kolorowe paski i koniec karty. A w serwisie wymienili mi niestety na taki sam model. Pozdrawiam Stach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 od fastwrite nic nie moglo sie stac, mam ustawiona te karte(ten sam model Gainwarda 64ddr Ti200) na 250/550 i fastwrite i chodzi spox.....a moze plyta nawala ????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...