Skocz do zawartości
Stach

Duży problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem ze swoim sprzętem i myśle, że to wina sterowników (chyba do karty graficznej GeForce3 Ti450 Gainwarda). Problem to zawieszanie się komputera po kilku minutach w grach i w 3dmarku. Próbowałem różnych wersji detonatorów, różnych sterów od Via, samych sterowników do Agp, zmieniałem nawet system z Win98 na Xp cały czas to samo(w Xp nie działają też filmy).

Pomóżcie, jakie najlepiej stery wybrać do mojej karty?

A może to co innego np uszkodzenie karty albo AGP na płycie?

Pozdrawiam

Stach

AMD2000+, Gigabyte 7VRX, 512Mb, SB Live, Lite-on

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglada na to, ze Ci sie karta graficzna przegrzewa - wentylator na niej chodzi? Nie za bardzo sie nagrzewa? (tak na dotyk?) Nie jest przypadkiem podkrecona?

Jesli sie nie przegrzewa to moze masz wymuszanie fastwrites w biosie albo oprogramowaniu (np. powerstrip) wlaczone? Z tego co wiem to powodowalo problemy z gf3.

Sprobuj tez obnizyc predkosc agp z 4x na 2x w biosie i zobacz czy jest lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wentylator chodzi, karta nie jest kręcona tak na dotyk jest

dosyć ciepła. Wyłączyłem fastwrites w biosie, zmieniałem AGp

z 4x na 2x i cały czas zwiechy.

To już druga taka karta w moim kompie pierwsza chodziła 6 miesięcy, też i nagle wyskoczyły jakieś kolorowe paski i koniec karty.

A w serwisie wymienili mi niestety na taki sam model.

Pozdrawiam

Stach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi