Ghandar Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 (edytowane) Bry! :cool: Na wstępie serdeczne podziękowania dla ekipy Cooling.pl za wszystko. To jeden z najbardziej profesjonalnych sklepów, gdzie miałem okazję robić "zakupy". Szczególnie dziękuję Mareczkowi, który zawsze jak u niego byłem to zatrzymywał mnie i wciągał w bardzo ciekawe dyskusje. ;) Na wyróżnienie zasługują również Piotrek (mój kochany braciszek) i Michał, bo bez ich pomocy nie dałbym sobie rady. Co trzy pary rak to nie jedna. ;) W roli głównej: Intel Core 2 Duo E8200 GeForce 8800GTS 512MB No i "graty": Swiftech Apogee GTZ EK Water Blocks 8800GTS "Nickel+Window" Swiftech MCP350 (selekt wśród pompek, bo startuje na 5V) EK Water Blocks EK-DDC X-Top Acetal Feser Xchanger Double Radiator 240@2x S-Flex 1200 EK Water Blocks Multioption RES 100 Tygon 11,2/15,9 Feser One Orange aka Dirty-Green ;) Xigmatek Midgard +Window Wszystko zakupione w Coolingu, za co jeszcze raz dzięki. Nie obeszło się bez wielu, wielu wizyt w sklepie. Zawsze jednak zadowolony wychodziłem z ciekawą zawartością torebeczki. Jako, że oplot miałem już wcześniej gotowy, wystarczyło "tylko" przystosować "lekko" obudowę do przyjęcia chłodnicy i można było zaczynać zabawę. Takim oto skutkiem znaleźliśmy się tuż nad galerią, fanfary proszę! Krytyka mile widziana. Milej nocy, ja udaje sie do lozka po meczacym dniu. :) Edytowane 16 Września 2009 przez Ghandar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Wszystko ladnie pieknie, ale po co ta 45 na grafie ? Sadze ze bez niej mozna bylo zrobic o wiele ladniejszy luk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Musze Cie zmartwic, niestety. Przy pierwszej probie montazu zwyklego Fesera 10/16 zlaczka wchodzi na pcb od grafy. Nawet oring od Swiftecha nie pomaga. Po prostu siedzi krzywo i cieknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 No to jak juz tak trzeba, to moze bys sprobowal skierowac ta 45 do plyty glownej - sadze ze mogloby to troszke lepiej wygladac :) Ogolnie bardzo fajnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Wtedy musialbym katowa na proca, bo waz sie zsuwal, a ogolnie ze zlaczkami byly niemale problemy. :D Ogolnie to kilka nie od kompletu itd. itd. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Przyjemny układzik, widać że wszystko zrobione z wyczuciem :wink: Ps: widzę, że grafika śmiga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Smiga i to jak. :) Kolejne fotki. :cool: Wszystkie ujecia w mojej galerii. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Ale uklad chyba jeszcze nie odpowietrzony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Generalnie juz prawie odpowietrzony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 No no, super! :D bardzo mi sie podoba, super koolor pomaranczy ;) Ale jak na mnie, troche za maly rezik i troche za dlugie weze (n.p. grafa-proc). Ale jak widzialem nie mozna bylo inaczej zrobic wiec trudno... Tez widze ze masz 45° od Koolance'a i bitsa :) Oploty tez bardzo ladne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Fajny układzik, podoba mi się ten mini rezik.Co to za buda?.Pochwal się też temperaturami :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Wtedy musialbym katowa na proca, bo waz sie zsuwal, a ogolnie ze zlaczkami byly niemale problemy. :D Ogolnie to kilka nie od kompletu itd. itd. :rolleyes: A probowales tak dac katowke: Tak z ciekawosci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 (edytowane) Obudowa to Xigmatek Midgard z oknem a temperaturami sie nie mam co chwalic. Albo moj procesor to padaka temperaturowa, albo ma zle czujniki. Procesor na napieciu ~1.15V osiaga 40 stopni, pod obciazeniem lekko ponad 50. Grafika natomiast odpowiednio 38/40 i 45/46. Jak sie uda zrobie test na jakims innym C2D (moze namowie brata na mala podmianke i wtedy zobacze). ;) Aczkolwiek kiedys na Scythe Katana II, gdy bylo jeszcze chlodno czujniki pokazywaly (przy otwartej obudowie i dobrym nawiewie) 28 stopni. Przynajmniej jeden czujnik -- 28/35, bo ten drugi ponizej 35 to nie schodzi. Takze dziwna sytuacja. :) Malik, nie dawalem, bo nie mam nawet takich zlaczek. Pod tym wzgledem niestety minus dla mnie, bo nie wyszlo ze zlaczkami tak jak chcialem. Co do luku cpu-gpu to starczaja 2 zwykle zlaczki. Waz bardzo ladnie sie uklada. Tylko, ze zlaczki na bloku EK zawadza o pcb karty graficznej i krzywo siedzi i cieknie. Niestety. Edytowane 23 Sierpnia 2009 przez Ghandar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 A jak sprawa z dystansem od EK ? czy np. zlaczka chwyci gwint jak podlozysz dystans. Wtedy bedzie na tyle podniesiona ze nie powinna "przyhaczyc" o pcb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 (edytowane) Na szerokosc Fesera 10/16 przy samym gwincie juz zlaczka lapie pcb. Z dystansem nie wiem, bo nigdy na oczy nie widzialem takiego cuda. Edytowane 23 Sierpnia 2009 przez Ghandar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 (edytowane) Dystanse [2] są zazwyczaj dodawane do fullcoverów EK » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "foto" foto: dystans miedzy bitsem przy wylocie pompki a zlączką Edytowane 23 Sierpnia 2009 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) Prawdopodobnie posypie sie fala krytyki co zrobilem z Midgardem. Jestem ciekaw jak projekt sie przyjmie. :E Wszystkie fotki jak zwykle w mojej galerii. Zdjecia slabej jakosci, to tylko stary Soniak. :) Edytowane 16 Września 2009 przez Ghandar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Widze mojego mobaska w akcji :P wyglada ciekawie :) mam tylko 2 pytania: dlaczego katowki pomiedzy gpu-cpu? normalnie sie lamal? kabelki od zasilania procka, mogles puscic od dolu pod grafa... wtedy go praktycznie nie widac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) 45* ssie miedzy cepem na grafiką kolory bardzo przyjemne Edytowane 16 Września 2009 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Poprzednie polaczenie cpu-gpu bylo gorsze, to mi sie podoba. Nie moglem dac normalnego luku, a #!@ chcialem z powodu niekompatybilnosci dystansu i zlaczki Fesera, a na kupowanie przedluzek nie mialem czasu, pieniedzy. Generalnie podoba mi sie bardziej niz pomaranczowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) W zasadzie to podoba mi sie bardziej niz poprzednia wersja...gj :gitarzysta: Jakies UV by sie przydalo ;) Edytowane 16 Września 2009 przez czolo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 UV nie bedzie. Moze kiedys normalne podswietlenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 (edytowane) Mam pytanie do kolegi jakich oplotów używałeś?? Podoba mi się niebieski kolor. Edytowane 29 Września 2009 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Oplot z warszawskiego bazaru. Metr biezacy 90gr. ;) Z tego miejsca dziekuje sprzedawcy, ktory sprowadzil specjalnie dla mnie szpule. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...