Masza Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 że na moim athlonie 1700+ podkręconym na 2400+ (12x166), trzeba podnoscić napięcie, ponieważ w 3dmarku 2001 na defaultowym napięciu 1,5V miałem automatyczny reset... gdy podniosłem napięcie Vcore do 1,625V, to pszeszedł 3dmarka, ale bios, i programik SoltekHM pokazywały temperaturę (RT1 external temperature) w granicach 45-57 stopni na maxa, czy ten procesor może spokojnie działać w takich temperaturach ???? Procek to AXDA1700DLT3C 0308 JUIHB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 45-47 stopni to jeszce nie tragedia (jesli to full stres) jakby co to zaminimy sie, dam ci mojego boxowego dut za dlt :twisted: ale zawsze mozesz go lepiej schlodzic, jakis lepszy cooler, przeciag w budzie itd... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masza Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 45-47 stopni to jeszce nie tragedia (jesli to full stres) jakby co to zaminimy sie, dam ci mojego boxowego dut za dlt :twisted: ale zawsze mozesz go lepiej schlodzic, jakis lepszy cooler, przeciag w budzie itd... nie dzięki,;-))) no normalnie podczs pracy windowsa ma 45 stopni, a po 3dmarku coś ponad 50, czyli zależy 52 do 57 na maxa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Troche wysokie te temperaturki .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Temp nie są takie złe a jaką masz paste termoprzewodzącą ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masza Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Temp nie są takie złe a jaką masz paste termoprzewodzącą ??zwykła jakąś rozebrałem kompa, porusząłem troszkę radiatorkiem,złożyłem. Zapodałem Demo z 3dmarka, wyszedłem na miacho na 2 godzinki. Po powrocie, patrzę!! nie wierzę! Nadal demko leci!! ;-)) Temperaturka była 48-50 stopni w tym czasie po 2 godzinkach ;-) uff... Oczywiście 3dmark 2001SE, chodził na anyaliasing 4 samples, i Triple buffering, oraz textury 32bit, czyli na maxa ;-) a pastę mam jakąś zwykłą białą, oto co na niej jest napisane: STARS-420, HEATSINK COMPOUNDS Thermal Conductivity > 7,5W/m+k Thermal Resistance>0,06 C-in3/W Balance Stars ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 e ja mam 51-53 stopni w stresie , i jest ok , dla testow nawet dawalem napiecie 1,95v na zwyklym coolerku i wtedy 53 stopnie na samym windowsie , a w stresie z 57-58 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 mam tak samo kreconego porca , napiecie 1.675V (DUT3C) temp. max 47 stopni na jakims łajnowatym coolerze i AS3 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 że na moim athlonie 1700+ podkręconym na 2400+ (12x166), trzeba podnoscić napięcie, ponieważ w 3dmarku 2001 na defaultowym napięciu 1,5V miałem automatyczny reset... gdy podniosłem napięcie Vcore do 1,625V, to pszeszedł 3dmarka, ale bios, i programik SoltekHM pokazywały temperaturę (RT1 external temperature) w granicach 45-57 stopni na maxa, czy ten procesor może spokojnie działać w takich temperaturach ???? Procek to AXDA1700DLT3C 0308 JUIHB. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie RT1 wskazuje temp. odczytywaną z płyty głównej a nie z procka... z procka to CPU die. Podejrzewam, że we wszystkich Soltekach jest tak samo.... ale moge sie mylić :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masza Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 że na moim athlonie 1700+ podkręconym na 2400+ (12x166), trzeba podnoscić napięcie, ponieważ w 3dmarku 2001 na defaultowym napięciu 1,5V miałem automatyczny reset... gdy podniosłem napięcie Vcore do 1,625V, to pszeszedł 3dmarka, ale bios, i programik SoltekHM pokazywały temperaturę (RT1 external temperature) w granicach 45-57 stopni na maxa, czy ten procesor może spokojnie działać w takich temperaturach ???? Procek to AXDA1700DLT3C 0308 JUIHB. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie RT1 wskazuje temp. odczytywaną z płyty głównej a nie z procka... z procka to CPU die. Podejrzewam, że we wszystkich Soltekach jest tak samo.... ale moge sie mylić :oops: nie mam tej opcji CPU Die... nie widać w tym programiku przynajmniej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Troche wysokie te temperaturki .... hehe a ja wczoraj po prime mialem 64st :) na podkreconym celku i boxowym radiatorku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 45-47 stopni to jeszce nie tragedia (jesli to full stres) jakby co to zaminimy sie, dam ci mojego boxowego dut za dlt :twisted: ale zawsze mozesz go lepiej schlodzic, jakis lepszy cooler, przeciag w budzie itd... nie dzięki,;-))) no normalnie podczs pracy windowsa ma 45 stopni, a po 3dmarku coś ponad 50, czyli zależy 52 do 57 na maxa... No to cieplo :P TO co w podpisie @ VCore 1,68V - wskazania MBM5 Full Load 12h UD - MAX 52C - Volcano 7+ LOW Po 3DMarku03 max 51 - to samo podczas gier. Moge ziorac na temp non stop na LCDku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogal1 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 mam tak samo kreconego porca , napiecie 1.675V (DUT3C) temp. max 47 stopni na jakims łajnowatym coolerze i AS3 :D To nie jest taki sam procesor jak kolegi z samej góry bo on ma DLT a ty DUT a to zasadnicza różnica :lol: . Co do podniesionych napięć to u mnie wystarczyło zmienić z 1.5V na 1.55V do pełnej max. stabilnosci :D . Więc jak tylko możesz to rób testy na coraz mniejszych napieciach, im mniejsze napiecie tym mniejsza temperatura. A co do twoich temperatur to są w normie. Weżmy to pod uwage ze to procesor który chodzi pnad 2000Mhz wiec juz ma się co grzać :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 U mnie mam 50 stopni przy vcore 1,6V,oczywiście w stresie,normalnie coś koło 47 stopni.Ale ja mam DLT3C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 U mnie na tym co w podpisie po 3d marku 2001se mam 46 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 U mnie na full stress 55 - 56 : czy to jest bardzo szkodliwe dla niego ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 a u mnie 49*C maxx [11,5x166 1.6V] U mnie na full stress 55 - 56 : czy to jest bardzo szkodliwe dla niego ?? 56*C to juz dosyc powazna temp. jak na t-breda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Lagier ile masz pkt w 3d marku 2001se ( i jak masz karte ustawiana core/mem)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Lagier ile masz pkt w 3d marku 2001se ( i jak masz karte ustawiana core/mem)? :lol: link w stopce :lol: co do karty to na codzien mam default a jak mnie co najdzie :twisted: :) to 300/610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Ja kudłaty durnowaty:) nie zobaczylem, ja mam tez tyle :) Masz procka 11,5*166. Test robiles na podkreconej karcie rozumiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Ja kudłaty durnowaty:) nie zobaczylem, ja mam tez tyle :) Masz procka 11,5*166. Test robiles na podkreconej karcie rozumiem.tez tam pisze :lol: karta byla ustawiona o ile dobrze pamietam na 300/600 a proc byl na 12x166 pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 56*C to juz dosyc powazna temp. jak na t-breda Powazna - czyli moo szkodzi ?? Przy zdietej oboodowie mam max 52 stopnie a jak podkrece coolera to sciagne chyba do 40 'C :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 ponoc wofek mial antka AXP B0 co mial ponad 250*C i przezyl ile w tym prawdy to nie wiem bo wofek (bez urazy) rozne rzeczy mowil :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 56*C to juz dosyc powazna temp. jak na t-breda Powazna - czyli moo szkodzi ?? Przy zdietej oboodowie mam max 52 stopnie a jak podkrece coolera to sciagne chyba do 40 'C :D nom na dluzsza mete to troche nie bardzo taka temp. zmien chlodzonko albo popraw je lato idzie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...