gremlin@@@ Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam, otóż problem z Realtekiem HD w laptopie lenovo n200. Otóż na początku na windows 7RC po kombinowaniu, instalowaniu sterów i softu w końcu zadziałał. Zainstalowałem więc z MSDNAA windows 7 proffesional i w żaden sposób nie mogę tego uruchomić smilies/sad.gif tzn instalują się niby sterowniki (w menadzerze urządzeń są zmodyfikowane stery) ale jak zmusić do działania soft od creative'a... Cały czas krzyczy że zainstalowana karta nie jest obsługiwana i proponuje wybrać inną kartę. Soft instaluje w ten sposób że instaluje z instalacji tylko volume panel, reszte odznaczam i później creative console launcher (ten sam który jakimś cudem dzialał na win7RC). Co ciekawe po reinstalu systemu (robiłem format c:) zainstalowałem soft ze wszystkimi składnikami niby na 30dni a on nie miał już możliwości testowych tylko chciał od razu żeby go wykupić. Zainstalowałem później xp sp3 myśląc że to wina systemu, ale nic z tych rzeczy - objaw taki sam jak w win7pro, sterowniki się instalują w menadzerze wyświetla zmodyfikowane stery a soft cały czas twierdzi że nie ma zgodnej karty. Teraz znowu mam win7pro. Poradzcie coś proszę bo ja nie mam już siły smilies/sad.gif a bardzo był przydatny dla mnie ten crystalizer i EQ Edytowane 23 Sierpnia 2009 przez gremlin@@@ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...