Mardok Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 Z tymi wentylami to jest tylko moje osobiste zdanie :) A skoro patrzysz na 120.4 to moze 140.3 ;> Hym kosztowo wyjdzie nawet podobnie jak śmigła SilentiumPC Zephyr 140 - 8,9 dBA, więc mówisz lepiej 3x140 od 4x120 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 5 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2009 Ogolnie chlodnica 140.3 ma wieksza powierzchnie niz 120.4. Ogolnie sam sie zastanawiam nad taka, tyle ze musial bym zrezygnowac z nagrywarki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2009 Ogolnie chlodnica 140.3 ma wieksza powierzchnie niz 120.4. Ogolnie sam sie zastanawiam nad taka, tyle ze musial bym zrezygnowac z nagrywarki.... No dobra przekonałeś mnie, jak szaleć to szaleć ;) Wybrałem tak: Link Thermochill PA140.3 Triple Radiator (15mm) Link 3x SilentiumPC Zephyr 140 - 8,9 dBA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Podziękował za pomoc, działa jak burza ;) Na Ultra 120 było max 89stC :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 No to bardzo zacnie :) to teraz czekam na dalsze wyniki o/c B-) I jak bys mogl jakies fotki ukladu wrzucic oraz chlodnicy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 No to bardzo zacnie :) to teraz czekam na dalsze wyniki o/c B-) I jak bys mogl jakies fotki ukladu wrzucic oraz chlodnicy :) Mówisz i masz ;P Chłodnica: Układ w wersji czysto roboczej: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Taka troche OGROMNA :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Mówisz i masz ;P Chłodnica: Układ w wersji czysto roboczej: Mardok jak słychać te wentyle 140mm? I czy chodzą u Ciebie na 12V czy je skręciłeś na mniej V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Wentyle sa bardzo ciche na 12V...w zasadzie to slychac tylko powietrze. Mam takich 5 i jestem z nich bardzo zadowolony. Moze nie maja turbo wydajnosci, bo 49cfm, ale za to sa cichutkie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Taka troche OGROMNA :D No faktycznie mała to ona nie jest ;) Mardok jak słychać te wentyle 140mm? I czy chodzą u Ciebie na 12V czy je skręciłeś na mniej V ? Tak jak czolo7 napisał wyżej nie słychać ich w ogóle 600rpm i 140mm to ja muszę ucho przyłożyć aby je usłyszeć ;) U mnie ich wydajność wystarcza z racji tego że mam tylko jeden blok w układzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Jako że zdjęcie nie odzwierciedla w pełni problemu nakręciłem filmik niestety z komórki bo nic innego nie miałem pod ręką: http://rapidshare.com/files/281851243/Wideo001.3gp.html *jakość żenująca ale chyba coś widać... A teraz pytanie: Można to badziewie "Feser One UV Black" troszkę rozcieńczyć dolewając demineralizowanej? Bo jak ledwo widać na tym mizernym filmiku w rezie prawdziwy sztorm i pompka łapie powietrze :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badman Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 A pokaż jak układzik wygląda wewnątrz budki :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 (edytowane) A pokaż jak układzik wygląda wewnątrz budki :] Hym AV jakiś znajomy. Wewnątrz powiadasz to nie bardzo co jest pokazywać jeden blok i dwa węże ;) EDIT: W końcu udało mi się odgrzebać aparat, a więc magiczne foto ;) Edytowane 21 Września 2009 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badman Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Twój awatarek też mi coś przypomina... a grafy zwodowanej nie ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Twój awatarek też mi coś przypomina... a grafy zwodowanej nie ma? Co do AV to teraz wyglądamy jak jeden koleś gadający do siebie ;) Natomiast co do grafy jak widać na powyższej fotografii nie jest zwodowana, zresztą po co wodować X1950Pro skoro to się stosunkowo w ogóle nie grzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badman Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Chociażby po to coby nie hałasowała :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2009 Chociażby po to coby nie hałasowała :P Zaszło pewne nieporozumienie, nie składałem WC dla ciszy a dla wydajności. Hałas nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...