Skocz do zawartości
d3nis

Włącza Się Na 1-5 Sekund I Gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

kolejny raz przychodzę na to forum z poważnym (w miarę) problemem. Wszystko zaczęło się od małych problemów z płynnym działaniem gry, wiem, że z tego Athlona którym dysponuje można dużo wycisnąć więc postanowiłem wycisnąć z niego trochę więcej niż daje fabryka. Początkowo podkręciłem zmieniając fsb do stabilnej pracy przy 2400mHz, do szczęścia brakowało tylko troszkę więc postanowiłem wyciągnąć z niego jeszcze troszkę (100-200mhz) no i tutaj zaczęły się schody. Nie mogłem uregulować tego tak by działało stabilnie i zacząłem grzebać, "kluczowym ruchem" była zmiana DRAM Frequency z 166 na 100... dalej po zapisaniu ustawień komputer zgasł. Przy próbie uruchomienia włącza się, palą się diody, ale po sekundzie gaśnie. Zostawiłem komputer odłączony od sieci na pół godziny gdy wróciłem i odpaliłem, zgasł po 5 sekundach, a teraz znów gaśnie po jednej. Resetowałem BIOS - nic nie dało tak samo jak próba uruchomienia bez baterii podtrzymującej ustawienia. Dodam, że komputer daje oznaki życia za każdym razem gdy nacisnę power, nie ma chwili żeby nie reagował. Specyfikacja komputera:

Athlon 3200+ 64bit singlecore

2GB ram Kingston

GeForce 7600GT

DFI Lanparty NF4

Tagan 500W

Dyski 160GB+40GB

DVD

Niezintegrowana karta sieciowa ethernet D-link

gdybym miał coś sprawdzić dysponuje podobnym komputerem:

Athlon 3000+

2GB ram

GeForce 7300

Dysk 160GB

Narazie chciałbym sobie podarować testowanie innego zasilacza, wiec raczej ostatecznosc.

Ktokolwiek potrafi mi pomóc czy tylko serwis/śmietnik? Dziękuje za pomoc.

Edytowane przez d3nis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką szybkość mają te kingstony ? (Mhz)

A na BIOSIE masz mnożnik na ustawianie pamięci?

Jaka specyfikacja MOBO? Bo Lanparty nie jest mi znane.

A timingi ustawiałeś?

Być może dowaliłeś za wysokie napięcie na ramy albo za małe.

Jakie miałeś napięcie na CPU zanim komp dednął ?

Edytowane przez chris87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi