cyken Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam. Dziś się budze i słysze nieustanny pisk. Po chwili doszedłem do wniosku, że monitor cały czas piszczy, dźwięk dochodzi dokładnie z tyłu monitora. Najdziwniejsze jest to, że piszczy jak jest wyłączony, bo po włączeniu słychać taki dziwny dźwięk podobny do pisku, monitor się włącza i nic już nie hałasuje. Gdy jest wyłączony pomaga tylko wyłączenie wtyczki zasilania przy monitorze. Niby nic takiego, ale jak chce spać to naprawde bardzo to drażni.Monitor kupiony 2 lata temu, model: Samsung 203B. Jeżeli chodzi o kontrast itp. nic nie zmieniałem, wszystko jest standardowo, żadnych problemów, bad pixeli itd, podłączony jest pod kabel DVI. W czym może być problem? Pozdrawiam Edytowane 24 Sierpnia 2009 przez cyken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjq Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Piszczy trafo od zasilania świetlówek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyken Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 (edytowane) Piszczy trafo od zasilania świetlówek. Więc co z tym zrobić? gware mam jeszcze parę miesięcy? Przeczekać, a później oddać, czy niema takiej potrzeby? Edytowane 24 Sierpnia 2009 przez cyken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 to tak jak ze swiszczacymi zasilaczami... sprzet dziala, wiec z gwarancja moze byc trudno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyken Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 (edytowane) No to teraz mam zonka. Co z tym zrobić? Może poczekać jeszcze? gwarancje mam jeszcze pół roku. Edytowane 24 Sierpnia 2009 przez cyken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 jak masz gwarancję to oddaj. może jednak wymienią Ci na nowy? :) warto zaryzykować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjq Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 W telewizorach zazwyczaj ta usterka jest usuwana przez zalanie transformatora specjalnym lakierem. Ale nie wszystkie serwisy to robią, np. Samsung w Gdańsku nie zrobił tego, a w Warszawie tak. Nie wiem czy jest sens odsyłać monitor, znając życie napiszą: "Test ok, sprzęt zgodny ze specyfikacją". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyken Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 W telewizorach zazwyczaj ta usterka jest usuwana przez zalanie transformatora specjalnym lakierem. Ale nie wszystkie serwisy to robią, np. Samsung w Gdańsku nie zrobił tego, a w Warszawie tak. Nie wiem czy jest sens odsyłać monitor, znając życie napiszą: "Test ok, sprzęt zgodny ze specyfikacją". Mimo to myśle, ze warto spróbować może się uda i przy odrobinie szczęścia dostane nowy monitor ;) Pare dni na starym crt nie zaszkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjq Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 To do opisu usterki dorzuć coś więcej co będzie związane z sekcją zasilania. Ja osobiście bym wpisał, że po paru godzinach użytkowania zaczynają być problemy z podświetlaniem matrycy. Świetlówki zaczynają mrugać i przygasają. Pamiętaj też o jednym: producenci w dzisiejszych czasach bardzo niechętnie wymieniają sprzęt na nowy. Z mojego doświadczenia wynika, że w najlepszym przypadku dostaniesz swój monitor z wymienionym zasilaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyken Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 To do opisu usterki dorzuć coś więcej co będzie związane z sekcją zasilania. Ja osobiście bym wpisał, że po paru godzinach użytkowania zaczynają być problemy z podświetlaniem matrycy. Świetlówki zaczynają mrugać i przygasają. Pamiętaj też o jednym: producenci w dzisiejszych czasach bardzo niechętnie wymieniają sprzęt na nowy. Z mojego doświadczenia wynika, że w najlepszym przypadku dostaniesz swój monitor z wymienionym zasilaczem. Świetlówki, czyli? :) Dziś np. nie chciał mi sie włączyć przez min i nagle się załączył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyken Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Noo, sprzęt przyjeli teraz czekam za telefonem smilies/wink.gif Mam nadzieje, że przy odrobinie szczęścia wymienią na nowy monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...