Skocz do zawartości
cyken

Monitor Piszczy Na Dziwny Sposób

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dziś się budze i słysze nieustanny pisk. Po chwili doszedłem do wniosku, że monitor cały czas piszczy, dźwięk dochodzi dokładnie z tyłu monitora. Najdziwniejsze jest to, że piszczy jak jest wyłączony, bo po włączeniu słychać taki dziwny dźwięk podobny do pisku, monitor się włącza i nic już nie hałasuje. Gdy jest wyłączony pomaga tylko wyłączenie wtyczki zasilania przy monitorze. Niby nic takiego, ale jak chce spać to naprawde bardzo to drażni.Monitor kupiony 2 lata temu, model: Samsung 203B. Jeżeli chodzi o kontrast itp. nic nie zmieniałem, wszystko jest standardowo, żadnych problemów, bad pixeli itd, podłączony jest pod kabel DVI. W czym może być problem?

Pozdrawiam

Edytowane przez cyken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W telewizorach zazwyczaj ta usterka jest usuwana przez zalanie transformatora specjalnym lakierem. Ale nie wszystkie serwisy to robią, np. Samsung w Gdańsku nie zrobił tego, a w Warszawie tak. Nie wiem czy jest sens odsyłać monitor, znając życie napiszą: "Test ok, sprzęt zgodny ze specyfikacją".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W telewizorach zazwyczaj ta usterka jest usuwana przez zalanie transformatora specjalnym lakierem. Ale nie wszystkie serwisy to robią, np. Samsung w Gdańsku nie zrobił tego, a w Warszawie tak. Nie wiem czy jest sens odsyłać monitor, znając życie napiszą: "Test ok, sprzęt zgodny ze specyfikacją".

Mimo to myśle, ze warto spróbować może się uda i przy odrobinie szczęścia dostane nowy monitor ;) Pare dni na starym crt nie zaszkodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To do opisu usterki dorzuć coś więcej co będzie związane z sekcją zasilania. Ja osobiście bym wpisał, że po paru godzinach użytkowania zaczynają być problemy z podświetlaniem matrycy. Świetlówki zaczynają mrugać i przygasają. Pamiętaj też o jednym: producenci w dzisiejszych czasach bardzo niechętnie wymieniają sprzęt na nowy. Z mojego doświadczenia wynika, że w najlepszym przypadku dostaniesz swój monitor z wymienionym zasilaczem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To do opisu usterki dorzuć coś więcej co będzie związane z sekcją zasilania. Ja osobiście bym wpisał, że po paru godzinach użytkowania zaczynają być problemy z podświetlaniem matrycy. Świetlówki zaczynają mrugać i przygasają. Pamiętaj też o jednym: producenci w dzisiejszych czasach bardzo niechętnie wymieniają sprzęt na nowy. Z mojego doświadczenia wynika, że w najlepszym przypadku dostaniesz swój monitor z wymienionym zasilaczem.

Świetlówki, czyli? :) Dziś np. nie chciał mi sie włączyć przez min i nagle się załączył

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi