imperos Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam wszystkich serdecznie! Zamierzam kupic procesor AMD Phenom II X4 945, lecz zupelnie nie mam pojęcia jaką płytę głowna wybrac pod niego. Wielu poleca GIGABYTE GA-MA770T-UD3P, lecz nie jestem przekonany co do jakości za taką cenę. Jaką płytę polecacie kupić, cena nie powinna być duża, max do 450 zl(najlepiej jak najmniej :)). W przyszlosci troche moze pobawie sie w OC, lecz to nie jest pewne. Z Crossfire raczej nie bede korzystal. PS. A tak poza tym jaka jest roznica pomiedzy 95W a 125W procesora, z czym mniejsze wykrozystanie energii sie wiąże? Mniejsze rachunki, lepsza wydajnosc, mniejsze grzanie sie procesora, lepsze podkrecanie? Wybaczcie jestem w tym zielony. PS2. A jeszcze doradzcie czy jest sens doplacac 100zl do 955 BE? Z gory dzięki za odpowiedzi.:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Jeżeli stawiasz na "komfort i wygodę", to weź 955 BE z odblokowanym mnożnikiem (sam na coś takiego się szarpnąłem), zaś płytę główną jeżeli chcesz jakąś droższą, to weź np. taką z zintegrowaną kartą graficzną, która przyda się w razie awarii tej głównej - i chyba Tobie właśnie o taki komfort chodzi. W takim razie poleciłbym Ci płytę główną ASRock M3A785GXH. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Wielu poleca GIGABYTE GA-MA770T-UD3P, lecz nie jestem przekonany co do jakości za taką cenę.Stosowałem, jakość jest wysoka i nie ma sensu przepłacać za droższe mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...