turin Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam. Od jakiegoś czasu mój zasilacze (Chieftec model z tematu) zaczął pod obciążeni terkotać. Rozkręciłem go i w środku zobaczyłem zarówna na zasilaczu jak i coolerze jakieś dziewne płytki z plastyki. Wygląda to tak: Czy ktoś mógłby napisać po co one są i czy można je usunąć. Właśnie one wywołują hałas ale jeśli są do czegoś potrzebne to spróbuje je jakoś usztywnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 To jest izolacja elektryczna. Tą z wentylatora możesz odkręciś spokojnie, tą przy zasilaczu zostaw lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turin Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Wielkie dzięki za błyskawiczną odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Możesz też przeczyścić wentylator i elektronikę bo jest deczko przykurzona ;) Wentylator dobrze by było też rozebrać, przeczyścić wewnątrz i przesmarować, ale jak tego nie potrafisz to daj sobie spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randone Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Mialem podobny problem z GPS-400AA-101 A. Wentylator zaczal terkotac i zgodnie z wytycznymi z netu dokonalem fanswap (50 pln) Nastala cisza, ale po 10 miesiacach komp nie chce sie uruchomic. Pomaga dopiero kilkakrotne wyciagniecie wtyczki z gniazdka. Dobrze sie zlozylo, ze skladam drugiego kompa i lezy sobie na polce zasilacz Fortron. Wymiana i wszystko gra :) Reasumujac: zaczyna terkotac - wywalic i kupic nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...