lukaszintel86 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam mam taki problem próbuję zainstalować w firmie drukarkę aby działał w sieci i nie mogę sobie z tym poradzić. Posiadam router i do tego switch, do switcha podłączyłem 7 komputerów i do tego drukarkę laserową laser jet 4200, mam pytanko jak skonfigurować tę drukarkę aby można było drukować z każdego z tych komputerów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Ustaw jej z menu statycznie adres IP w odpowiedniaj sieci... w kazdym kompie dodaj ja dodajac standardowy port TCP/IP tak najprosciej mozesz zainstalowac w kazdym kompie z osobna, niekoniecznie jako drukarka sieciowa, tak i tak sobie poradzi z kolejkowaniem zadan Sam uzywam w sieci domowej HP 4100 i 4550 i smiga to fajnie troszke stare niestety sterowniczki do tego sa i czasem ma problem zeby zlapac ja po nazwie, albo automatycznie wykryc, wiec statyczne IP to najpewniejsze rozwiazanie, u mnie sie sprawdzilo fajnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...