Skocz do zawartości
Torwald

Duron 1,2 na Athlon 1700+ - Zamieniac ?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sie zastanawiam...

Mam teraz Durnia 1,2 na Sloteku SL-75DRV5 + 256DDR + Sapphire Radeon 9100 64MB

Oplaca mi sie zmieniac procka na Atlona 1700+ ? Czy da sie odczuc wzrost wydajnosci ? Czy moze lepiej na cos innego kase wydac ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam nie wiem,jak masz pieniadze to bierz

ale z drugiej strony jak to co masz ci wystarcza to czekaj,z procesorem na czasie sie nie straci,bo jak uznasz np.za pol roku ze to co masz jest juz za slabe ,to wtedy zmienisz,kto wie moze Barton 2500+ bedzie wtedy za 300pln???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sie zastanawiam...

Mam teraz Durnia 1,2 na Sloteku SL-75DRV5 + 256DDR + Sapphire Radeon 9100 64MB

Oplaca mi sie zmieniac procka na Atlona 1700+ ? Czy da sie odczuc wzrost wydajnosci ? Czy moze lepiej na cos innego kase wydac ?

Jasne, że tak!

Durnia podkręcisz do 1300 (więcej raczej nie wyciśniesz) a Antka to nawet na 2600+ będziesz mógł ustawić! :) (jak by nie liczyć ok. 2x szybciej - pi razy dzwi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam do niedawna mialem d1200 zamienilem i .... :D

to byla dobra decyzja

wydajnosc na mojej grafie 20% wyzsza (wynik 3dmarka) u Ciebie powinno byc lepiej (moim zdaniem ten duron jest u ciebie waskim gardlem)

o wydajnosci samego proca nie bede mowil :) bo nie ma o czym - to przeciez inna klasa

tylko serie sobie dobierz to sie bedzie ladnie krecil :) (u mnie max to raczej 1850 Mhz -stabilnie /chyba -jestem w trakcie testow/

- ale i tak jestem zdziwiony, moja plyta nie nalezy do najnowszych :wink: a i chlodzenie w sumie gowniane)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zastanawiaj sie tylko bierz!!!! Lepiej kasy nie wydasz a pozatym procek powinien pojsc na solteku choc slyszalem ze sa problemy!!!Ale jak zlapiesz dobrego procka to poszczasz na 2600+ wiec najwyzej narazie wymienisz sobie swoja polyte na jakas uzywke na ktorej pojdzie!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o jezu jaka zamiana jak by mi sie trafiła taka propozycja to jezu chryste koniecznie bierz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jesli masz moze mozliwosc wziac i sprawdzic np. czyci pujdzie na solteku niewiem czy on tez obsługuje athlony???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brać zmieniać ...

MIałem D1200 i chodził na 1500 ;)

Zmieniłem na XP1700+ i teraz bryka na 2002MHz i jest chłodniejszy ...

Ma jeszcze rezerwy ...

Co do wzrostu wydajności - kompresja zauważalnie szybciej :)

Prime szybciej ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...