Skocz do zawartości
izded

Jak Zalać Piszczące Cewki Na Karcie?

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem ostatnio 8800GT od Gigabyte i w grach i benchmarkach karta piszczy raz głośniej raz ciszej. Pomyślałem żeby te cewki czymś zalać. Teraz pytanie czym i jak? Cewki wyglądają

tak: cewka Czy mam polakierować oblać czymś ten element czy jest to obudowa którą mam najpierw zdjąć?

Edytowane przez izded

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem ostatnio 8800GT i w grach i benchmarkach karta piszczy raz głośniej raz ciszej. Pomyślałem żeby te cewki czymś zalać. teraz pytanie czym i jak cewka wygląda oto tak :cewka Czy mam polakierować oblać czymś ten element czy jest to obudowa którą mam zdjąć?

nie był bym tak pewny czy to piszczy karta obstawiam ..zasilacz ....

no ale może się mylę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na bank karta, mialem tego Gigabyte i cewki ostro daja czadu. Zla wiadomosc jest taka, ze nic z tym nie zrobisz, bo cewki sa obudowane, a tego nie sciagniesz.

Właśnie tak myślałem że to obudowa i nie chciałem ruszać. Te obudowy mają takie miniaturowe u spodu rowki, jakbym tam wpuścił przez strzykawkę z igłą parę kropel lakieru to by pomogło? W domu mam tylko bezbarwny do paznokci który zapożyczę od mamy ;) nada się taki? Dużo by trzeba tego było wlać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 raz słyszę że karty mogą mieć głośniczek :blink: nie na pewno nie ma zauważyłbym.

To mało słyszałeś albo za mało kabli zasilania w życiu zapomniałeś podpiąć ;).

Dołączona grafika

Edytowane przez BuMeL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie cytuj zdjęć

2. Nie zawsze winowajcą są cewki ale jeśli nie masz głośniczka, który wzmacnia zakłócenia na urządzeniu to tak jak koledzy wyżej pisali, najprawdopodobniej cewki. Wiele ich nie ma, możesz spróbować zalać albo jeśli masz możliwość to spróbuj reklamować kartę. Na moim starym 9800GT wylutowanie głośniczka pomogło, natomiast na 4870 to już nie z głośniczka piski słychać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi