Wnuq Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Po czym poznac czy wersja jest 128 bit czy 64? Zastanawiam sie nad Mint ale w zadnym sklepie nie sa mi w stanie odpowiedziec na to pytanie? Jak ten Radek sie sprawuje? Uzywa ktos? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 8 kostek RAM'u - 128bit, 4 - 64 bit. Tak najprościej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Ja mam 4, ale kupiłem go PONAD pół roku temu... (jak w podpisie) Czy to oznacza, że też mam 64 bit??? Wyniki na moim celku podchodzą pod 6000! Chyba nie, co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Jak masz lacznie 4 kostki pamieci (z przodu karty i z tylu) to masz 64bit. Jak 8 - 128bit. Koniec kropka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 To trochę chu****. Hmmm... No, cóż. Jkoś to przeżyję, chociaż wydaje mi się, ze 10k przekroczę po kupnie A XP 1700+@A XP 2400+. Czy nie? Ile wycisnąłbym z mojej karty na tym konfigu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 wojs- a jak wygladaja te kosci? bo ponoc moga byc 4 kosci tylko sa one inne a wynik jak na twoj proc jest bardzo dobry , tzn normalny ja mialem 6500 na duronie 1ghz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Poza tym na P3 900 wyciągałem równo 6000! Ja mam 4ns SAMSUNGI. Wydaje mis się, że moja karta ma podobną konstrukcje do tej od Herculesa... A, właśnie! Ten Twój Radek, Vengeance, to jaki jest. Masz 4, czy 8 kostek. Masz 64, czy 128 bit? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuq Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 A powiedzcie mi po czym jeszcze poznac czy sa to 5ns czy 4ns itd? Mam do wyboru oprocz tego Minta jeszcze PowerColor na Hynixach ale wlasnie nie wiem jakich :(( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Szafirki dobrze sie kręcą. Bez dodatkowego chłodzenia ponoć idą na stabilne 280/275. Procek na karcie ledow ciepły w stresie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 nie idzie ewidentnie stwierdzić ze karta jak ma tyle i tyle kostek to odrazu 64 bit... to zarezy też od producenta... wojs heh to mamy te same plany:) ja też zmieniam proca ale przy tym jeszcze mabo i pamięci :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Nie, no, Tobiasz15, ja też chcę zmienic MOBO i RAMy, innego wyjścia nie widzę ;) Ale najpierw... zmieniam zasiłkę na Huntkeya 300W. Jak myslicie, 130zeta, to drogo za taki zasilacz? BTW. Tobie też radzę, bo sobie zjarasz go w 20s! (Tak jak i ja mój obecny) ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 co zjaram w 20s??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 W najlepszym wypadku zasilacz. W najgorszym: Zasilacz, MOBO, procka itd... No, bo , jak Ci zasilacz padnie, to może dać zamiast 5v np. 12! I wtedy juz wiesz, co może być dalej. Piszę o ekstremalnej sytuacji. Ale nie licz, że zasiłka 250W pociągnie Ci proca A XP1700+@2400! Sam proc ma wtedy z 75W! DDRy zużywają więcej prądu... Chipset na MOBO też ładnie ciągnie (dlategą zakłada się na nich takie wiatraki!)... Ja też się biłem z myslami, ale poczytaj sobie topiki o zasilaczach. Poza tym, kto chciałby mieć na AGP 2,5V??? (zamiast 3,3!), a zamiast 5V to 4,5!? A tak będzie, jak będziesz miał ww. config! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Poza tym na P3 900 wyciągałem równo 6000! Ja mam 4ns SAMSUNGI. Wydaje mis się, że moja karta ma podobną konstrukcje do tej od Herculesa... A, właśnie! Ten Twój Radek, Vengeance, to jaki jest. Masz 4, czy 8 kostek. Masz 64, czy 128 bit? :wink: a jak myslisz :) Hercules 2x4kosci po obu stronach 128bit :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Spox. Tu nie ma watpliwości. Ale jestem pewien, ze mam 128 bit. Takie wyniki w 3DMarku by się u mnie nie pojawiały! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIP33 Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 ja na swoim nie moge przekroczyc 10k ale to napewno przez plyte!!! czaje sie na abita nf7 wtedy pojdzie na bank:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Ja na swoim mam zamiar przekroczyc 11000 zostalo mi juz tylko 413pts :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 janathan jak masz taktowaną karte?? btw. jaki masz bios w tej karcie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Ale najpierw... zmieniam zasiłkę na Huntkeya 300W. Jak myslicie, 130zeta, to drogo za taki zasilacz?Sporo. W siriusie jest za ok 110. A powiedzcie mi po czym jeszcze poznac czy sa to 5ns czy 4ns itd? Mam do wyboru oprocz tego Minta jeszcze PowerColor na Hynixach ale wlasnie nie wiem jakich :(( Czas dostepu oznacza z regoly ostatnia cyfra w ciagu znakow na kosci pamieci, np xxxxxx -4 oznacza ze kosci sa 4 ns. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 A powiedzcie mi po czym jeszcze poznac czy sa to 5ns czy 4ns itd? Mam do wyboru oprocz tego Minta jeszcze PowerColor na Hynixach ale wlasnie nie wiem jakich :(( Patrzysz na napis na kościach pamięci. Cyferki na końcu pierwszego ciągu to właśnie czas dostępu. 4=4ns 36=3,6ns itp wojs- a jak wygladaja te kosci? bo ponoc moga byc 4 kosci tylko sa one inneWłaśnie, wojs, podaj rozmiar swoich kości. Szukam potwierdzenia, że istnieją 32-bitowe kości, fizycznie większe od 16-bitowych. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Ja na swoim mam zamiar przekroczyc 11000 zostalo mi juz tylko 413pts :Dmam pytanko jaki masz zasilacz?? Bo zastanawiam sie czy nie bede musiał zmienic przy ew zakupie karty... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 1x2cm. Coś takiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Właśnie, wojs, podaj rozmiar swoich kości. Szukam potwierdzenia, że istnieją 32-bitowe kości, fizycznie większe od 16-bitowych. :D czytalem nawet tu na forum ze sa 32 bitowe kosci maja ponoc wiecej nozek, pozatym mialem gf mx 440 i mialy o ile dobrze pamietam 4 kosci pamieci a napewno byla 128 bitowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 32 bitowe kości są dwa razy większe od 16 bitowych Miej więcej 2cmx2.5cm swoją drogą jak możecie mieć poblem przekroczyć10000 ptk na nforcie2 ja na kt 400 miałem 10500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 wojs, sharki9, millor: dziękuję, pmp zdążył już podać mi szczegóły (http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=31525). wojs, skoro masz kości 10x22mm, to karta niestety i na pewno jest 64-bitowa. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Wkurzyłem się... Dobra, macie tu fotki. Chcę wiedzieć na 100%!!! Ile bit??? www.republika.pl/wojslandia/Radeon/Przod.jpg www.republika.pl/wojslandia/Radeon/Tyl.jpg www.republika.pl/wojslandia/Radeon/Pamieci.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 64 :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Okay. Teraz przynajmniej już wiem na 100%! Trudno :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Oddaj ją, przecież nie taką karte chciałeś... PS gdzie ją kupowałeś ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 A ja uważam, że 128-bit. Nie stawiaj tego samego pytania w dwóch miejscach. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...