Skocz do zawartości
picus

Jajka Na Twardo W Sosie Chrzanowym

Rekomendowane odpowiedzi

Heyka

 

Ostatnio moj kolega ( byly kuchaz ) nauczyl mnie szybkiego i bardzo dobrego posilku, ktorego przepisem postanowilem sie podzielic :)

 

Gotujemy kilka jajek na twardo, przekrajamy je w pol i odstawiamy.

Nastepnie do garnka wlewamy pol litra wody, stawiamy na ogien, wrzucamy kostke rosolowa knorra ( mozna dorzucic pol lyzki ziarenek smaku ale ja nie mialem ) i czekamy az sie zagotuje.

Do wrzatku dodajemy 2 lyzki stolowe chrzanu startego ( ze sloiczka ), lyzke smietany ( trza ja zachartowac ) i zageszczamy zawiesina ( woda z maka ), ja dodalem tez koperek glownie dla wygladu niz do smaku. Wrzucic do niego wczesniej ugotowane jajka. Sos gotowy.

 

Teraz uwaga, podawac go wylacznie z puree, zadnych frytek, makaronow lub kawalkow ziemniaka.

Mi najbardziej smakuje z buraczkami :D Jadlem tez z salatka z kapusty i marchwi ale to juz nie to.

 

Nie zapodam narazie zadnych fotek gdyz nie posiadam.

Przepis na 2-3 osoby.

Czas przyrzadzenia okolo 30 minut, cena niska gdzyz duzo zostaje produktow ( smietana, chrzan itd ), wrazenia heh, bezcenne ( visa)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie


×
×
  • Dodaj nową pozycję...