grzesiek811 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2009 Witam mam w komputerze pamięci DDR2 667MHz 5-5-5-15 2 x 1GB Kingstone + 2 x 512MB Goodram. Kości pracują w trybie dwukanałowym. Zmieniłem płytę główną i procesor na Gigabyte GA-EP45-DS3P i Q9300 i mam pytanie, czy te pamięci dadzą się chociaż odrobinę podkręcić i czy jest sens próbować? Czy lepiej nawet ich nie próbować. Dodam, że nigdy nie było z nimi kłopotu, ale nie mają chłodzenia. Czy będą w stanie osiągnąć 400MHz, czy to tylko marzenie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Antonio92 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2009 Wszystkie pamięci się podkręcają jedne lepiej jedne gorzej ja swoje 667 puszczam na 840mhz bez problemu z napięciem 2v. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grzesiek811 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2009 (edytowany) Miałem taką właśnie nadzieje. Podniesienie do 800Mhz jest konieczne jakbym chciał podkręcić procka Q9300 do 3GHz, bo nie mogę obniżyć częstotliwości pamięci, a ona się kręci razem z prockiem, oczywiście na chipsecie Intela, na nvidii kręcą się oddzielnie. Mimo wszystko wolałem chipset P45. EDIT: Podkręciłem do 3GHz (FSB 400MHz), bez zmian napięć i komputer chodzi, trzeba jeszcze potestować dłużej stabilność, ale to nie dzisiaj. Edytowano Sierpień 25, 2009 przez grzesiek811 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach