Skocz do zawartości
Mati691

Problem Z Połaczeniem Radiowym

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam mianowicie taki problem :

Mam router z ktorego korzystaja dwa komputery laptop i komputer stacjonarny. Laptop z wbudowanym wifi łaczy sie bez problemu z routerem po wpisaniu hasła a gdy juz wpisuje hasło w komputzerze stacjonarnym jest już problem. Komputer widzi ta siec probuje sie z nia połaczyc ale sa takie komunikaty jak :

-połaczenie trwa dłużej niz minute...

-połaczenie nie powiodło sie...

-połaczenie jest ograniczone...

mam karte wifi w tym stacjonarnym kompie TP LINK TL-WN851N

STEROWNIKI SA ORYGINALNE ZE STRONKI TP-LINKA

nie mam zadnego problemu ze sprzetem tylko z połaczeniem... bo jeden komputer widzi siec i działa na nim internet a drugi juz nie...

System ktory mam na obu komputerach to vista oryginalna...

w instrukcji do wifi jest opis konfiguracji programu jak skanowac nim w poszukiwaniu sieci u mnie nie moge skanowac tym programem bo wszystkie okna sa szare nic zaznaczyc nie moge wiec skanuje w systemie...

załaczam foto tego pro ale to nie jest moj scren tylko z instrukcji foto...

post-175775-1251184134_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie łącz programem tylko z windy szukajką sieci. Po 2 poszukaj innych sterów do tego wifi. Nie od TP linka, tylko od producenta czipu. Po 3. ustaw kartę na taki standard jak ruter. Jeśli ruter masz G, to kartę też daj G, bo widzę, że jest N.

Widzę, że to Atheros, ale już jaki konkretny model musisz sam sprawdzić.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyłącz szyfrowanie.

Wyłącz filtrację MAC

Używaj programu dostarczonego od producenta, zapewne nie widać tam niczego bo windows kontroluje połączenie więc

wyłącz usługę konfiguracji zerowej sieci bezprzewodowej. (tu odsyłam na google)

Edytowane przez szpachla2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi