Skocz do zawartości
mgteam

Ddr3 Pod Am3 + X3 720

Rekomendowane odpowiedzi

HEj!

Zamierzam złożyć PC na bazie zestawów z sierpnia przygotowanych przez Miguel707. Łącznie na skrzynkę chcę przeznaczyć ok. 2000zł

Procesor : AMD Phenom II X3 720 Black Edition

Płyta Główna : Gigabyte MA770T-UD3P

RAM: GoodRam 2x2GB 1333MHZ? ...?

Karta Graficzna : Palit GeForce GTX 260 896MB Sonic? Gainward GeForce GTS 250 512MB Green Edition? ...?

Moim głównym problemem jest wybór pamięci ram. Co sądzicie o tych sugerowanych w zestawie? Macie jakieś lepsze propozycje?

Dodam jeszcze że zamierzam odblokować czwarty rdzeń i pobawić się troche z OC na moim nowym sprzęcie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CPU - AMD Phenom II X3 720 /2.8GHz - 459

Plyta - Gigabyte MA770T-UD3P - 290

Ram - GoodRam 2x2GB 1333MHz CL9 - 250

Naped - Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 - 195

Obudowa - Cooler Master Elite seria 3xx - 149

Zasilacz - Pentagram 400W Silent Force Value - 169

Grafika - PowerColor Radeon HD4870 - 499

Naped DVD - Samsung SH-S223B SATA (black) - 95

Chodzenie CPU - Pentagram Freezone HP-120 ALCu Karakorum -99

Calosc 2205 z esc.pl

Przekracza 2000 zl, mozna narazie nie brac chlodzenia do procesora aby bylo taniej ale wtedy nie poOCujesz za ostro wiec lepiej dozbierac te 200 zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dodałem, że obudowę już mam :wink:

Zasilacz w sumie też z poprzedniego kompa, który padł już na dobre, ale nie wiem czy ten Chieftec GPS-450AA-101A 450W będzie wystarczający?

Troche poczytałem o grafie i chyba zdecyduję się na Radeona hd4850 PowerColor

Edytowane przez mgteam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GTX260 jest na 100% mocniejszy od HD4850 , natomiast GTS250 GE jest słabszy od radka , Radek i gts250 bez problemu pójdzie na tym chiefie , gtx260 też tylko może być głośno.

Odnośnie ramu , bierz tego goodrama w końcu kupujesz procesor z odblokowanym mnożnikiem tak że ram nie musi się dobrze kręcić , zresztą bawiąc się dzielnikami pamięci nie musiałbyś go wcale obciążać gdybyś kręcił szyną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi