Michrz Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Witam, Mam kilka pytań : 1. Czy da się wprowadzić sygnał HD przez łącze hdmi do komputera? 2. Czy można podpiąć 2 karty graficzne (jako osobne karty) na płycie obsługującej SLI? 3. Czy można "polepszać" obraz który wchodzi do kompa (przez zwykłą kartę TV) na bieząco? Chodzi mi tu o nałozenie jakiegoś filtru, efektu typu rozmycie itp. 4. Czy jest sens kupować nowszą kartę z VIVO jeśli chodzi o zastosowanie stricte jako maszynka do zgrywania? Zwłaszcza : jak się ma taki Radeon dajmy na to 4650 z VIVO do starego, poczciwego Radeona 9000 All in Wonder? Napiszę to co wiem/znalazłem nt 1 : No i mam zagwozdkę. Nie znalazłem tunera który by na to pozwolił, za to na tej i na tej aukcji oferują karty z VIVO HDTV tu się zastanawiam, czy ktoś się pomylił w opisie (ten sam sprzedawca), czy faktycznie już można zgrywać sygnał przez łącze HDMI nt 2. Wiem, że mając grafikę zintegrowaną po podpięciu innej karty graficznej można korzystać z obu. Wiem też, że korzystając z grafiki na PCI-E i na zwykłe PCI też można korzystać z obu. Jedyne pytanie które mam, to czy płyta główna która obsługuje SLI potrafi traktować oba PCI-E x16 jako osobne sloty? Przypuszczam, że tak - niemniej byłbym wdzięczny za potwierdzenie, bądź wyprowadzenie mnie z błędu. nt 3. Tu po prostu nie wiem. Przypuszczam, że się nie da, niemniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Nt.1) gdzie w tych dwóch aukcjach jest napisane że jest to VIVO ? chyba że niedowidzę ;) - tam pisze że jest to HDTV OUT - czyli wyjście... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 W jaskrawozielonej ramce o tytule "Dodatkowe" pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Na stronie producenta pisze o technologi: ATI Avivo™ HD video and display technology. Ale czy to akurat o to samo chodzi to pewny nie jestem. Wydaje mi sie ze nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...