Skocz do zawartości
Michrz

Zagwozdka Karto-graficzna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam kilka pytań :

1. Czy da się wprowadzić sygnał HD przez łącze hdmi do komputera?

2. Czy można podpiąć 2 karty graficzne (jako osobne karty) na płycie obsługującej SLI?

3. Czy można "polepszać" obraz który wchodzi do kompa (przez zwykłą kartę TV) na bieząco? Chodzi mi tu o nałozenie jakiegoś filtru, efektu typu rozmycie itp.

4. Czy jest sens kupować nowszą kartę z VIVO jeśli chodzi o zastosowanie stricte jako maszynka do zgrywania? Zwłaszcza : jak się ma taki Radeon dajmy na to 4650 z VIVO do starego, poczciwego Radeona 9000 All in Wonder?

Napiszę to co wiem/znalazłem

nt 1 : No i mam zagwozdkę. Nie znalazłem tunera który by na to pozwolił, za to na tej i na tej

aukcji oferują karty z VIVO HDTV tu się zastanawiam, czy ktoś się pomylił w opisie (ten sam sprzedawca), czy faktycznie już można zgrywać sygnał przez łącze HDMI

nt 2. Wiem, że mając grafikę zintegrowaną po podpięciu innej karty graficznej można korzystać z obu. Wiem też, że korzystając z grafiki na PCI-E i na zwykłe PCI też można korzystać z obu. Jedyne pytanie które mam, to czy płyta główna która obsługuje SLI potrafi traktować oba PCI-E x16 jako osobne sloty? Przypuszczam, że tak - niemniej byłbym wdzięczny za potwierdzenie, bądź wyprowadzenie mnie z błędu.

nt 3. Tu po prostu nie wiem. Przypuszczam, że się nie da, niemniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi