didus Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Witam! Mam problem z własnym serwerem Ventrilo. Do serwera mogę podłączyć się tylko przez IP komputera tj. 192.168.1.2. Odblokowałem port 3784 po sprawdzeniu aplikacją ze strony portforward.com wyświetliło się, że port jest odblokowany. Stworzyłem domenę na NO-IP.COM domena działa ale jednak nie mogę się za jej pomocą podłączyć do ventrilo. Próbowałem także za pomocą IP, które sprawdziłem na stronie www.whatismyip.com i też się nie połączyłem. Nie wiem w czym może być problem. Antywirusa wyłączałem, zaporę windowsowską też.... Internet: Neostrada Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Masz router? Jeśli tak to na routerze musisz przekierować ten port na ip komputera czyli 192.168.1.2 a nie tylko go odblokować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didus Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 (edytowane) Masz router? Jeśli tak to na routerze musisz przekierować ten port na ip komputera czyli 192.168.1.2 a nie tylko go odblokować. Tak, posiadam router TP-Link W8910G. Mógłbyś przybliżyć jak się przekierowuje porty? Mam tak zrobione: http://img295.imageshack.us/img295/511/port.jpg Pozdrawiam. Edytowane 26 Sierpnia 2009 przez didus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Tak, posiadam router TP-Link W8910G. Mógłbyś przybliżyć jak się przekierowuje porty? Mam tak zrobione: http://img295.imageshack.us/img295/511/port.jpg Pozdrawiam. Wygląda dobrze, tak mi się wydaje. Sprawdź też zakładkę "Security", może tam jakieś ustawienia blokują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...