R4KET Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 (edytowane) No to mam już ostateczny wzór, mojego nowego PC. Składam zestaw na AMD, więc proszę o nie dawanie propozycji INTEL'owskich. Kwota jaką dyspuję to dokładnie 2900zł, ale nie mam nic przeciwko mniejszej cenie. Nie potrzebuje coolera, ani napędu, bo to posiadam Sklep w którym kupuję to ESC.pl No to jedziemy. MOBO: Gigabyte MA770T-UD3P - 290zł PSU: OCZ ModXStream Pro 500W - 299zł CPU: AMD Phenom X4 955 - 735zł RAM: A-DATA 2x2GB 1333MHz CL7 Extreme E - 315 GPU: Gainward GTX 275 769zł lub Sapphire Radeon 4890 Vapor-X - 799zł HDD: Samsung 500GB 5400rpm 16MB cache SATA-II F3EG [HD503HI] - 179zł BUDA: ANTEC Three Hundred - 260zł Razem: ATI - 2877 ||| NVIDIA - 2847zł Szukam jeszcze obudowy która posiada: A.) Wtyczkę audio i USB na górze jak w tym ANTEC'u. B.) Klapkę na napęd, bo DVD mam białe, a obudowę chcę mieć czarną. Moje pytania: 1. Która karta graficzna? Cenowo podobne, ale która lepsza? 2. Czy ten zasilacz, będzie wystarczający? 3. Czy pamięci są odpowiednie do tego zestawu? 4. Czekać na Radeony 5xxx, bo podobno za dwa tygodnie się pojawią. Edytowane 26 Sierpnia 2009 przez R4KET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 (edytowane) Jak dla mnie teraz jest zły okres na składanie komputera. Odkładaj dalej pieniądze i czekaj na testy Core i5 i nowego Radeona/GeForca. W tym czasie graj sobie na x360. Edytowane 27 Sierpnia 2009 przez Cargo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polonium Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Na twoim miejscu zmieniłbym RAM na Goodram 2x2GB za 250zł. I jeśli chcesz poczekać na nowe karty, to zmienić płytę na AsRock M3A785GXH/128M z wydajną integrą. Na takiej karcie może nie pograsz na full detalach, ale będzie ona w sam raz żeby poczekać te 2 tygodnie na nowe karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamSx6 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Jak dla mnie teraz jest zły okres na składanie komputera. Odkładaj dalej pieniądze i czekaj na testy Core i5 i nowego Radeona/GeForca. W tym czasie graj sobie na x360. Ja rowniez mam zamiar skladac komputer w najblizszym czasie, w tym samym przedziale cenowym co kolega powyzej i teraz mam lekki mlynek..Wobec tego do kiedy radzisz sie wstrzymac z zakupem ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 wrzesień-październik a dlaczego ? wejdzie i5 i tym samym ceny platformy AM3 powinny spaść, chodź nie musi gcy cena platformy pod i5 będzie dużo wyższa niż AM3. Przy czym po premierze i5 będziesz miał większy wybór pamięci dla platformy AM3 (ddr3 dual) = niższe ceny pamięci We wrześniu ma wyjść radon z serii HD58XX co tym samym spowoduje spadek cen obecnych radeonow a i być może kart nVidi, kolejnym argumentem jest ciągle umacnianie się złotówki co również spowoduje spadek cen sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...