Pride Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Witam. Ostatni czasy mój komputer co jakiś czas się restartuje. Najdziwniejsze jest jednak to, że następuje to w różnych momentach. Czasami podczas gry, innym razem gdy komputer jest prawie nieużywany. Po restarcie na dłuższy czas jest wszystko ok. Oto co wyświetla log zdarzeń: Nastąpił ponowny rozruch komputera po operacji wykrywania błędów. Wyniki tej operacji były następujące: 0x100000d1 (0x00000008, 0x00000002, 0x00000000, 0xb9d18b2e). Zrzut zapisano w: C:\WINDOWS\Minidump\Mini082609-01.dmp.Czy ktoś może spotkał się już z takim kodem błędu? System to Win XP SP3. - Nie jest to wirus. - Nie jest to "brudny komputer". - Nic się nie przegrzewa (Procesor - 45', Grafika - 40', Dyski - 43-48') - Napięcie na 12V to ~12,35V podczas spoczynku i ~12,17V przy obciążeniu (pomiar miernikiem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 W google wklep sobie ten pierwszy blad przed nawiasem - zobaczysz co to. Sprawdz w podgladzie zdazen co sie dzieje , czemu system tak zachowuje sie. Zobacz smart dysku. Sprawdz polaczenie kabli. Komp po oc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Skoro masz zrzut to uzyj debuggera i podaj jaki plik powoduje blad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 (edytowane) Skoro masz zrzut to uzyj debuggera i podaj jaki plik powoduje blad.Probably caused by : RT61.sys ( RT61+40804 ) Przy ostatnim blue screenie wyświetlił się jednak plik: NDIS.sys Błąd: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Szukając w google doszedłem do tego, że to karta sieciowa (tylko która?) albo sterowniki do niej. Posiadam w sumie 3 karty: 1 zintegrowana - nie używana, 1 bardzo stara już karta służąca jako główna oraz 1 karta WI-FI. Pomyślałem oczywiście nad tą ostatnią. Sterowniki... hmm gdy miałem stare - były restarty, kilka dni temu zainstalowałem nowe - nadal są restart. Tak więc może mój trop jest błędny? Edytowane 28 Sierpnia 2009 przez Pride Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Oba pliki maja zwiazek z siecia (RT61.sys to od wifi). Daj moze log z combofix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Oba pliki maja zwiazek z siecia (RT61.sys to od wifi). Daj moze log z combofix. Oto i on: http://www.wklejto.pl/txt41563 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...