MaciekCi Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Witam, mam problem niecierpiący zwłoki. ;) Rzućcie na to okiem : KLIK . Google nic mi za bardzo nie pomogło, jedynie utwierdziło w "dziwności" tego problemu. Wiem, że problemem jest RAM, mam od dawna 4x 1GB Patriotów LLK i wszystko śmigało cacy... do przedwczoraj. System w ogóle nie wstawał, nie wiedziałem co jest grane, więc wyjąłem dwie kości i ... jak w zegarku. :| BlueScreen jest o tyle dziwny, że potrafi też występować na laptopach , po reinstalu systemu jest to samo. Piszę, bo potrzebuję szybkiej odpowiedzi, pracuję jako fotograf ślubny i potrzebny jest mi strasznie Photoshop, a z 2GB Ramu widać znaczną różnicę.. zwłaszcza przy konwertowaniu wsadowym. Ramy mam z komputronika i planuję pojechać w następnym tygodniu i wymienić na nówki (wszystkie cztery sztuki). Jednak nie wiem czy to coś da. Zastanawiam się też, czy gniazdo na płycie może mieć jakieś znaczenie ? :) Tak jak mówię, wszystko śmigało cacy parę lat a tutaj takie "kuku". Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. P.S. Jeszcze dziś przejdę się do kumpla i sprawdzę każdą kość z osobna, chociaż nie wydaje mi się, żeby padł RAM. :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawtg Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 ^_^ miałem podobny problem, identyczny kod błędu ale za pewno u ciebie to nie pomoże ? Winowajcą były sterowniki od modemu adsl i w zależności czy miałem podłączonego na próbę zxtel'a czy thomsona, tak bsod pojawiał mi się przy starcie lub zamknięciu systemu. Jeśli jakiś masz to spróbuj odpalić kompa z odłączonym kablem usb od modemu. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 ^_^ miałem podobny problem, identyczny kod błędu ale za pewno u ciebie to nie pomoże ? Winowajcą były sterowniki od modemu adsl i w zależności czy miałem podłączonego na próbę zxtel'a czy thomsona, tak bsod pojawiał mi się przy starcie lub zamknięciu systemu. Jeśli jakiś masz to spróbuj odpalić kompa z odłączonym kablem usb od modemu. :roll: Mam router , połączenie ethernet, więc to niczego nie zmienia. :| Tak jak mówię, jak wyjmę dwie kości RAM to działa jak w zegarku (dzięki temu tutaj teraz jestem) dodam jedną kość więcej, to wywala Bluescreena, tuż przed prześciem do logowania. Jak dodam dwie kości - system nie wstaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawtg Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Hmm wina może być też po stronie w zasilacza lub wysokich temperatur. A próbowałeś w biosie podnieść napięcie ram, nie które moduły potrzebują np. 1.8V to stabilnej pracy. A wogóle jak możesz to podaj swój config i przejrzyj http://www.hotfix.pl/articles.php?article_id=17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Jeszcze pozostaje zakup dwóch kości po 2 GB :) Winna poza pamięciami może być też płyta ... a może nawet i sam procesor - metoda prymitywna typu przekładanie komponentów i kontrola (np. do innej maszyny) powinna okazać się skuteczna. Jeśli pamięci działają prawidłowo na innym kompie. A w Twoim jeśli manipulujesz kombinacjami 2 różnych kości z 4-rech i jest OK to moim zdaniem z pamięciami jest wszystko w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...