JohnyQ Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Witam Czy da się w obudowe: Chieftec BA-01B-B-B wsadzić na przód chłodnice 123, czy ktoś umieszczał WC w tej obudowie czy po prostu ta obudowa się do WC nie nadaje. Pytam o nią bo jest duża i w miare tania = 359,00 zł w porówniau z Cooler Master Stacker STC-T01 (znalałem tylko na Allegro) = 515,00 zł czy też Antec Twelve Hundred = 769,00 zł Może są jakieś inne obudowy umożliwiajace montaż chłodnicy 123 z przodu w dobrej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=712807503 raczej tanio mogles kupic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyQ Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=712807503 raczej tanio mogles kupic :P To, że na cenie 232,50 zł staneło to nie znaczy, że za tyle bym kupił (może max kupującego było 500zł?) Obudowe planuje kupić na jesieni, ale już teraz na spokojnie rozeznanie robię. Patrząc po Allegro Chiefteca można mieć już za 205zł http://www.allegro.pl/item723560135_chieft..._zasilacza.html Jakoś nie znalazłem żadnego układu oparrtego na tej obudowie i stąd moje pytanie: Czy da się z nią coś sensownego zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Da się, bez najmniejszego problemu. Jak w big tower nie zmieścisz WC to będzie kiszka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Da się, bez najmniejszego problemu. Jak w big tower nie zmieścisz WC to będzie kiszka :) Chyba żaden Chieftec nie nadaje się do montażu WC bez ingerencji w obudowie. Sporo cięcia/wiercenia (koszyki na dyski trzeba roznitować), chłodnicę 3x120 można dać na dach, jednak to również wiąże się z cięciem i zakupem jakiejś maskownicy/grilla. Ogrom miejsca nie świadczy o tym, że dana obudowa jest idealna do WC... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zobacz mój układ, bude trzeba troche pociąć żeby wszystko było w miare oki. Na na upartego da sie wsadzić 3x120 tylko po co jak na dach wchodzi spokojnie TC PA120.3. Swoją będe sprzedawał za jakiś czas. Odezwij sie na PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrtoN Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 i tu sie mylisz : To, że na cenie 232,50 zł staneło to nie znaczy, że za tyle bym kupił (może max kupującego było 500zł?) za ta cene z aukcji poszla puda bo moj kumpel ja tez chcial kupic ale niewyszlo... czasami sa okazje tylko trzeba poszukac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 (edytowane) Warto zapytać sprzedawcę ;] http://www.allegro.pl/item722149126_antec_...00_wroclaw.html Tutaj masz Sharkoona: http://www.allegro.pl/item722322196_hit_bi..._atx_e_atx.html Edytowane 27 Sierpnia 2009 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Ogrom miejsca nie świadczy o tym, że dana obudowa jest idealna do WC... IMO ogrom miejsca świadczy że się nadaje do WC i to bardzo :) Kwestia cięcia/roznitowania to betka, dla chcącego nic trudnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 (edytowane) IMO ogrom miejsca świadczy że się nadaje do WC i to bardzoSzybkie porównanie: Chieftec LBX-01B-B-SL versus Sharkoon Rebel 9(nie mam czasu szukać lepszego porównania): Różnica w wymiarach znaczna (Chief jest ponad 10cm wyższy i 8cm dłuższy), jednak w Sharkoonie WC wsadził byś od razu. W Chiefie czekało by Cię kilka(naście) godzin myślenia i pracy z szlifierką lub wiertarką... Nie sądziłem że w życiu to powiem ale: nie liczy się wielkość, lecz technika :lol: :lol: :lol: :lol: Edytowane 27 Sierpnia 2009 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 W Chiefie czekało by Cię kilka(naście) godzin myślenia i pracy z szlifierką lub wiertarką nie no proszę Cię :rolleyes: wycięcie szlifierką miejsca pod dachem = 5min + 10min na wyrysowanie linii (w międzyczasie jeszcze obalę dębowe mocne :)) lub roznitowanie koszka na dysk = 15min warto kupić Sharkoon Rabel 12 (do tego dorobić jej piwnicę),ciekawa buda za nieduże pieniądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad03 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 To, że na cenie 232,50 zł staneło to nie znaczy, że za tyle bym kupił (może max kupującego było 500zł?) Obudowe planuje kupić na jesieni, ale już teraz na spokojnie rozeznanie robię. Patrząc po Allegro Chiefteca można mieć już za 205zł http://www.allegro.pl/item723560135_chieft..._zasilacza.html Jakoś nie znalazłem żadnego układu oparrtego na tej obudowie i stąd moje pytanie: Czy da się z nią coś sensownego zrobić? Kolega chyba słabo szukał ( galeria wc -> red wc ). Na froncie BW 123, na boku termochil 120.3 i feser 120.2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyQ Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 i tu sie mylisz : To, że na cenie 232,50 zł staneło to nie znaczy, że za tyle bym kupił (może max kupującego było 500zł?) za ta cene z aukcji poszla puda bo moj kumpel ja tez chcial kupic ale niewyszlo... czasami sa okazje tylko trzeba poszukac :) Startowałem kilka razy do Lainga po okazyjnej cenie i za każdym razem cena używki dochodziła do ceny nówki – więc co to za okazja? Tak się dzieje jak ludzie wpadają w szał licytacji (nawet wczoraj w Galileo o tym było :) W końcu kupiłem Lainga poprzez opcje „Kup teraz” Myślałem, że do modyfikacji Chieftec Ba-01b-b-b + WC wystarczy śrubokręt (nie mam narzędzi by rozbebeszać tą obudowę) ale ten Sharkoon Rebel 12 wydaje się ciekawy – nic nie trzeba roznitowywać – wysokość 540mm więc powinna wejść chłodnica i zostanie miejsce na DVD. Do kolegi konrad03 -> Szukałem poprzez wpisywanie w „Szukaj” na forum kombinacji słów i liter „Chieftec Ba-01b-b-b” tak samo robiłem samo w Google – grafika. Nie mniej Twój sprzęt robi wrażenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zacznijmy od tego że chiftec to inna półka niż sharcoon, grubsze blachy będą mniej wibrować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badman Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 W moim chieftecu LBX jest na przodzie chłodnica 3x120 :] Wywalone blachy do mocowania dysków + prawie cały przedni panel wycięty :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2009 W moim chieftecu LBX jest na przodzie chłodnica 3x120 :] Wywalone blachy do mocowania dysków + prawie cały przedni panel wycięty :] Masz może jakieś fotki tej modyfikacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badman Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Masz może jakieś fotki tej modyfikacji? Może w ten weekend coś zrobię... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badman Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 (edytowane) Chieftec LCX + chłodnica 3x120mm :] Edytowane 14 Września 2009 przez badman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 @badman: Na front co planujesz ? No i BIX + Fandery to chyba złe połączenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badman Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 (edytowane) @badman: Na front co planujesz ? No i BIX + Fandery to chyba złe połączenie ;) Na froncie zazwyczaj jest standardowy front z LCX (zdjąłem do zdjęć tylko...), ale może jakaś pexa czarna tam wyląduje - jeszcze nie wiem :] Dlaczego BIX + Fanderty to złe połączenie? Edytowane 15 Września 2009 przez badman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Bo fajnder = słaby przpływ BIX = trza mocno wiać inaczej CPC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badman Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Fandery kręcą się ~999rpm - nie są na minimum :] What The Hell is CPC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 CPC to taki "ezgotyk" :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 No fajny modzik, też bym chciał zrobić coś takiego ale jednak potrzebuje miejsce na DVD+2xSQD... Co do chłodnicy to chłopaki dobrze gadają, tyle że z tego co widze to nawet nie jest BIX a jeszcze "gęstszy" GTS Lite z podwójnymi rzędami finów :/ Poszukaj jakiegoś używanego swifa albo fesera bo na używanego thermochilla 15mm chyba jeszcze za wcześnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badman Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 No fajny modzik, też bym chciał zrobić coś takiego ale jednak potrzebuje miejsce na DVD+2xSQD...U mnie mieści się napęd + 1xSQD :P SQD można dać pod kartą graficzną ;] Co do chłodnicy to chłopaki dobrze gadają, tyle że z tego co widze to nawet nie jest BIX a jeszcze "gęstszy" GTS Lite z podwójnymi rzędami finów :/ Poszukaj jakiegoś używanego swifa albo fesera bo na używanego thermochilla 15mm chyba jeszcze za wcześnie ;)Chłodniczka zostanie ta. Nie rozumiem dlaczego piszecie, że coś nią jest nie tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...