Skocz do zawartości
LuZaczek

Dlaczego minimalny monoznik 7???

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytko chcialbym swojego durexa z podpisu puscic na magistrali 133mhzpowiedzmy przy mnozniku 6 ;). Wiec odblokowalem mnoznik i tu niespodzianka. Na mnozniku 7x120 komp sie nie odpalal. Oczywiscie napiecie podnioslem.

Moje pytanie jest nastepujace:

dlaczego najmniejszym mnoznikiem z jakiego moge skorzystac to mnoznik 7??

THX Z GORY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na mnozniku 7x120 komp sie nie odpalal.

FSB 120 to PCI 40 (przy dzielniku 1/3) -sporo, wiec mozliwe, ze to nie proc Ci krzaczyl. Ustaw np 6x133 powinien wstac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak cos to chipset kt266a ma o ile sie nie mysle dzielnik 1/4.

po drugie pytanie jest dlaczego przy zwyklym FSB moge wybrac minimalny moznik 7??(czyli 7x100)

Prosze o nienabaijanie postow i prosze o wypowiedz kogos kto sie naprawde na tym zna.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprubój jeszcze raz zamalować mostki. Mi nieraz też się zdażyło źle to zrobić i np. działały mnożniki tylko "połówki". Lub np. tylko 6x i 6,5x inne nie. Moja rada jeszcze raz zamalować mostki. Dobry natemperowany ołówek, najlepiej jak najbardziej miękki i do roboty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki jest wlasnie motyw ze juz 3 razy malowalem juz nawet chyba do nanomilimetra dokladnie, ale nadal jest to samo. Qbas jakbys patrzyl na opis mam tam napiecie juz 1.8V wiec dalsze podnoszenia napiecia nie daje skutkow. A na marginesie na 133 fsb probowalem go podniesc ale nawet sie plyta nie podniosla:( oczywiscie mnoznik razy 7:)

Pozdrufka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...