sztosik Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Witam, jestem administratorem strony z solucjami do gier. Obecnie pracuję nad starą, DOSową grą, z której potrzebuję zrobić kilka zrzutów ekranu. Printscreen+ paint, jak to ze starymi grami, nie działa. Ściągnąłem już około 30 programów do screenshotów, zasyfiłem nimi całego Windowsa i efektu brak. 80% programów robi "zrzuty" które są całe czarne lub całe białe. 20% programów w ogóle nie działa. I tu moje pytanie, czy ktoś zna jakiś programik, który dałby sobie z tym radę? Nie potrzebuję żadnych bajerów, wystarczy prosty programik, który po naciśnięciu klawiszu skrótu zapisze mi na dysku zrzut ekranu (ale nie w jednym kolorze :lol: ) Będę bardzo wdzięczny za pomoc, teraz stoję w miejscu i walę głową w mur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 PrtScr działa, tylko trzeba wiedzieć jak go aktywować ;) http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=14247 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 (edytowane) Ja swojego czasu używałem pod Win98 Screen Thiefa. Tyle że ten windows pracował na dosie :P linczor W DOSboxie nie próbowałeś??? Edytowane 28 Sierpnia 2009 przez Aquarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 (edytowane) Oczywiście zakładam, że nie grasz na pełnym ekranie, no i oczywiście używaj DOSBoxa, tak jak kolega wyżej wspomniał. Edytowane 28 Sierpnia 2009 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztosik Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 dzieki za porady panowie, a już chciałem robić cyfrówką zdjęcia monitora (żart) :) zupełnie zapomniałem o dosboxie, bo gra (z 1990 roku) o dziwo uruchamia się pod XP normalnie z ikonki. przez dosboxa można robić zrzuty, ale tylko gdy gra jest w okienku. dobre i to :) swoją drogą dziwna sprawa z tymi programami, są ich setki, każdy z nich ma dziesiątki nieprzydatnych opcji, a ciężko znaleźć taki, który by po prostu działał pod każdym środowiskiem. pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjq Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 HyperSanp instalowałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...