00Piotrek00 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 mam mało miejsca na dysku systemowym, niestety nie da się już bardziej go posprzątać. problem w tym, że instalatory kopiują do tempa na tym dysku pliki instalacyjne, a wtedy pojawia się problem - za mało miejsca. zmieniłem zmienne środowiskowe temp i tmp we właściwościach mój komputer. nie pomogło - tylko tymczasowe pliki systemowe są tam umieszczane, a nie pliki instalatorów. czy da się coś na to poradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Ustawiłeś wszystkie 4 zmienne TEMP/TMP, zarówno systemowe jak i użytkownika? I druga sprawa, nie mylisz aby plików tymczasowych tworzonych w trakcie instalacji z plikami instalatorów umieszczanych gdzieś w głębi katalogu Windows, a koniecznych do przeprowadzania np. prawidłowej reinstalacji w przypadku wybrania opcji "Napraw"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 wszystkie 4. nie chodzi mi o pliki w katalogu windows\installer tylko o pliki w %USERPROFILE%\Ustawienia lokalne\Temp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 U siebie przestawiam tylko dwie zmienne na koncie admina i w %USERPROFILE%\Ustawienia lokalne\Temp nic się pojawia. Fakt, że co bardziej popierniczone programy nie pytają się, tylko ładują installery do systemowych katalogów typu appdata... A jak msi ma 500MB to już boli :) Przeszukaj sobie C: w poszukiwaniu dużych plików i zobacz co można poświęcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Używasz jakiś programów p2p..? Jeżeli tak, to sprawdź gdzie zapisują dane - często domyślną lokalizacją jest partycja systemowa - AppData na koncie użytkownika, moje dokumenty itp.. Po prostu najedź na każdy folder, niech wyskoczy Ci dymek ile zajmuje miejsca - jak za dużo, to sprawdzaj czemu.. Jaki masz system..? Ile ramu - zawsze istnieje możliwość przeniesienia plików typu "TEMP" do ram-dysku, lub podobnego.. Zmiana wielkości partycji nie wchodzi w grę (ostateczność) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 dysk systemowy jest wyczyszczony, jedynie pliki instalacyjne c:\WINDOWS\$hf_mig$\ nie są usunięte. można ingerować w instalator msi, aby zmienić katalog, do którego się rozpakowuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 MSI edytujesz darmowym programem Orca Microsoftu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 ok udało mi się zmusić instalator do wrzucenia plików do katalogu poza dyskiem systemowym, wszystko fajnie do momentu wybrania katalogu dla aplikacji :) po chwili okazuje się, że nie ma wystarczająco dużo wolnego miejsca lol - chociaż jest go bardzo dużo(w miejscu docelowym). śmieszna sytuacja, może jest skopane archiwum i dlatego pojawia się komunikat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...