psp360 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 (edytowane) witajcie ! Mam audigy 1 sb1394 i korzystam z foobara. Co najlepiej ustawić w digital output sampiling rate w konsli creative ? 44 48czy 96 ? czy jak mam podłączone analogowo to to nie ma znaczenia ? I czy w przypadku mojej kart lepiej ustawić resampler ? jesli mp3 ktróych slucham mają 44 kHz to przestawiac na 48 lub 96 ? I czy opłaca się instalowac jakies pluginy do foobara ? bo mam tylko czysty odtważacz czasem tylko uzywam EQ ale na słuchawkach i tak go wyłączam Edytowane 29 Sierpnia 2009 przez psp360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k33l Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Postaw sobie pytanie czy słyszysz różnicę pomiędzy 44.1 48 oraz 96KHz. I czy opłaca się instalowac jakies pluginy do foobara ? bo mam tylko czysty odtważacz czasem tylko uzywam EQ ale na słuchawkach i tak go wyłączamTo zależy co chcesz osiągnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 najlepiej napisz na czym odsluciach!esz, wtedy bedzie mozna powiedziec czy w ogole jest sens kombinowania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Jeśli dobrze rozumuję, ustawiasz częstotliwość próbkowania wyjścia cyfrowego - nie ma znaczenia co ustawisz przy podłączeniu analogowym. Za to do foobara możesz zassać wtyczkę secret rabbit code i ustawić próbkowanie na 48kHz (żeby audigy sama nie konwertowała w locie) Więcej na temat foobara i audigy tu - LINK BTW - następnym razem używaj szukajki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psp360 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Ok własnie o to mi chodziło tez z tymi 48 i 44 kHz, a cz ta wtyczka co napisałes to nie to samo co resampler w foo ? I jeszcze jedna sprawa, możecie mi napisać jak najlepiej ustawić do filmów ? bo tego nie ograniam, co mam włączyć / wyłączyć w FFdshow a co w AC3 filter ? Bo mam usatwione na Pro Logic 2 A może powinienem kupić klucz do Dolby Decoder Live od Creativa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Najpierw poczytaj, co Ci w ogóle da to "dolby decoder live" i czy tego potrzebujesz. Jeśli po lekturze, nadal nie będziesz "ogarniał", to daj sobie spokój w ulepszanie tego, co i tak jest skopane na starcie :) A tak poważnie, ile masz plików źródłowych o częstotliwości próbkowania 96kHz, że chcesz taką ustawić? Ja mam kilka takich albumów, ale zrezygnowałem z tego oraz resamplingu, bo moja karta działa w trybie asynchronicznym jedynie przy rozdzielczości 16bit i częstotliwości próbkowania na poziomie 44 i 48kHz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sapy Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Osobiście mam wyłączony Resampling w Foobarze, przy karcie Audigy 2 ZS - szkoda mi zwiększonych zasobów - gdy nie słychać zbytnio róźnicy. Natomiast jeśli już chcesz włączać go, to polecam wtyczke Otachana: foo_dsp_ssrcX.dll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...