ronifcb Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Witam.Posiadam router linksys wag 200g do którego mam podłaczony jeden komputer przez kabel ,a drugi bezprzewodowo.posiadam neostrade 512 i chciałbym ograniczyc predkosc do minimum(tylko do przegladania stron) na tym komputerze "podąłczonym bezprzewodowo " .NIe mam pojecia jak to zrobic .Czy ktos może mi pomoc .Z góry dziekuje.Pozdraiwam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Tomato -> QoS. Zgoogluj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronifcb Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Z tego co czytałem do tego routera nie mozna wgrac tomato.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Niestety, tylko Quality of Service jest jedynym rozwiązaniem przez które możesz regulować prędkość łącza między komputerami, a nawet pakietami (gra a bnp. youtube). Jeśli nie masz QoS w swoim routerze (a wątpie aby w standartowym oprogramowaniu to dodawali) i nie możesz wgrać tomato, to nic nie zrobisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Jest jeszcze mozliwosc zainstalowania na komputerze programu typu netlimiter ale to wymaga dostepu do komputera i dobrej woli jego uzytkownika (zeby go nie wylaczal) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kompanka Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 sama mam netlimitera, bardzo fajna aplikacja. możesz ograniczyć down rate i up rate dla każdej aplikacji z osobna. to nic skomplikowanego, nawet dla mnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...