TomCat Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Witam! Ostatnio zabrałem się za robienie strony internetowej dla znajomego, który prowadzi serwis zajmujący się naprawą pogwarancyjną wszelkiego typu sprzętu elektronicznego. I teraz pytanie: czy mogę umieścić na stronie przykładowe loga firm których sprzęt jest tam naprawiany (np SONY, PHILIPS, SAMSUNG itp). Znajomy ów nie ma podpisanych umów z żadną z takich firm. Nie wiem jak ta sprawa wygląda od strony prawnej więc będę wdzięczny za jakąś podpowiedź. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Firmy czasami udostępniają swoje logotypy do wykorzystania przez prasę np. A z takim pytaniem to ja bym uderzył bezpośrednio do przedstawicieli firm. Chociaż nie zdziwiłbym się gdyby sami nie wiedzieli, bo u nas w Polsce kuleje jeszcze ochrona praw autorskich :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2009 Możesz umieścić tylko pod spodem umieść mały napis typu: wszelkie znaki towarowe są własnością tych firm i zostały umieszczone wyłącznie w celach informacyjnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...