ArmenVanLasso Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam. Kilka dni temu kupiłem płytę główną firmy ASUS P5LD2-TVM SE/S wraz z procesorem Intel Celeron Dual Core. Link:Płyta + procesor. Problem w tym,że jak włączam komputer to obraz na monitorze się nie wyświetla. Wiatraki się kręcą, słychać że dysk działa. Wszystko dobrze mam podłączone. Próbowałem nawet przywrócić ustawienia fabryczne biosu poprzez wyciągnięcie baterii na płycie. Konfiguracja komputera: Płyta główna: ASUS P5LD2-TVM SE/S Procesor: Intel Dual Core E1400 Ram: 2GB Goodram na kości (kość jest nowa) PC 6400 800Mhz (non ECC) Zasilacz: 400W Take Me z PFC (nowy) Dysk Twardy: Samsung 250GB (nowy) ps. sprawdzałem, czy nie ma gdzieś popuchniętych kondensatorów i nie widzę takiego. Głośniczek,który jest wbudowany w płytę też nic nie sygnalizuje. Proszę o pomoc Edytowane 29 Sierpnia 2009 przez ArmenVanLasso Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Sprawdź z innym zasilaczem i pamięcią. Btw zmieniaj tego Take Me na chociażby jakiegoś Fortrona czy Deltę z Allegor bo to szrot, szkoda ryzykować uwalenie sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArmenVanLasso Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Sprawdź z innym zasilaczem i pamięcią. Btw zmieniaj tego Take Me na chociażby jakiegoś Fortrona czy Deltę z Allegor bo to szrot, szkoda ryzykować uwalenie sprzętu. Próbowałem w sklepie komputerowym na innym mocniejszym zasilaczu i to samo. Tak się zastanawiam nad procesorem czy płyta go obsługuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...