zaodrze244 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam Mam do Was pytanie. Obecnie posiadam zestaw jak w podpisie, chciałbym go rozbudować o dodatkowe 4gb ramu. Czy będe mieć z tym jakieś kłopoty, oprócz konieczności podniesienia ewentualnie napięć, TRFC z 52 na 55 lub wyżej. W "mieście" w którym mieszkam dostępne mam tylko te pamięci i w sumie chciałbym się do nich ograniczyć z wyborem no chyba że one działać nie będą, ale raczej będe mieć możliwość ich zwrotu w razie problemów: Kingston HyperX 2x2GB DDR2-1066 Dual Chanel Kit CL5 Non-ECC Patriot DDR2 Dual Chanel 2x2GB 1066 5-5-5-15 czytałem że patrioty są lipne, dlatego nie wiem czy brać kingstony?? Poradźcie coś Nie zamierzam podkręcać bardziej pamięci mają one działać tak jak obecne na 950mhz Edytowane 29 Sierpnia 2009 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Patrioty są lipne bo się nie kręcą , ale z undeclockiem nie powinno być problemu. Tylko po co Ci tyle ramu , działasz w jakichś programach graficznych , czy coś w tym stylu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Patrioty są lipne bo się nie kręcą , ale z undeclockiem nie powinno być problemu. Tylko po co Ci tyle ramu , działasz w jakichś programach graficznych , czy coś w tym stylu ? nie, ale chciałbym wyłączyć swapa :D a w 7 z 8gb ramu jest to możliwe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 nie, ale chciałbym wyłączyć swapa :D a w 7 z 8gb ramu jest to możliwe :D?!?! Chyba przesadzasz, myslę że z najnowszymi tytułami + masą programów w tle 6GB spokojnie wystarczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Wszyscy moi znajomi mający 4G ramu mają wyłączonego swapa i nie narzekają , jest ok , nie widzę sensu dokupywać po to ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...