Twój Pan Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Cześć Ostatnio mało tutaj się dzieje, więc wrzucę jakieś screeny które zrobiłem parę tygodni temu. Wyniki nie są w żaden sposób wyżyłowane, było to bardziej sprawdzanie możliwości hardware'u, niz wyciskanie siódmych potów. Sprzęt jest jednak na tyle ciekawy i unikatowy, że zdecydowałem się pokazać co udało się wykręcić. Mój komputer biurowy 24/7: AMD FX-57 z nieoficjalnego kanału dystrybucyjnego :) W dobrych warunkach potrafi o tyle o klyk DFI LanParty nF4 SLI-DR Expert Venus, limitowana płyta na 25tą rocznice założenia DFI, numer 730 na tysiąc wyprodukowanych. Corsair CMX512-3500C2 czyli 2x512MB najlepszych z najlepszych Winbondów BH-5 8800GT Asus działa :) Tagan 700W też działa :wink: FC by wiadomo_kto ;) @ -45'C Setup bardzo dziwny, zupełnie inaczej zachowujący się niż wszystko inne na s939 z czym miałem doczynienia. Co się dokładnie działo? O tym za chwilę :) Tutaj wyszło całkiem nieźle, jeden z lepszych wyników na świecie według HWBot'a Przy tych ustawieniach 23,9xx-24.0xx jest realne No cóż... niezły zegar :lol: Oczywiście po fakcie wpadłem na pomysł uruchomienia ramu na CPU/13, czyli ~265MHz ;) . Napięcie procesora takie jak na screenach, czyli około 1.60v. Nie wiedzieć czemu (tzn teraz juz wiem :lol: ), wyższe napięcie tylko pogorszało sprawę. Trochę zaskakująca jest różnica pomiędzy max stabilnością, a 1M - zawsze było to znacznie więcej MHz. 286MHz CL2-2-2-5 2x512MB 3.65v @ostre alphy. Nie wiedzieć czemu, tu także wyższe napięcie nie pomagało uzyskać większego zegara - maksimum dla tych pamięci to ~3.75-3.8v. Jak zwykle, później okazało się, ze powodem takiego słabego zegara była... ograniczająca mnie płyta :lol: Co by tu powiedzieć na zakończenie... daje rade 4h dziennie w Excelu ;) . W końcu to najszybszy procesor jednordzeniowy na świecie :) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Dobrze zobaczyć, że ktoś jeszcze się bawi czymś oprócz s775 i i7 :) No i, że MaSell coś kręci, bo ostatnio nic nie pokazywałeś ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Do bicia rekordów na s939 lepszy cfg chyba nie jest potrzebny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 cicho to tu od dawna, ale jednak sie cos dzieje chocby temat OskalibraOskalibera się odmienia ;) Ja powoli szykuję mały apdejcik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Gratulacje wyniku. :blurp: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 jest mnożnik, jest impreza ;) ładne zegary MaSell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Pifast FAIL :rolleyes: Error in computation... Ale ogólnie to fajnie :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Do bicia rekordów na s939 lepszy cfg chyba nie jest potrzebny :) Chyba widziałem lepsze, chociażby 3357456[/snapback] jest mnożnik, jest impreza ;) ładne zegary MaSell jest mnożnik, jest dylemat :lol: Pifast FAIL Zauwazylem to po tym, jak wywalilem słabsze wyniki z pifastem :lol2: Zagadka. Jakie było prawdziwe taktowanie procesora w momencie robienia screena. Według CPU-Z Validator wynik jest "corrupted" :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 ~ 2800 MHz ;) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 A gdzie 16M? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 A gdzie 16M?taki światowy chlopak a "polską 16tką" żyjesz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...