Skocz do zawartości
Cheed

Monitor Z Tunerem 20-22 Cale

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przymierzam się do kupna monitora z tunerem 20-22 cale w cenie 800-1000 złotych. W zasadzie po pobieżnych poszukiwaniach wybijają się dwie firmy LG i Samsung. Wiadomo LG 30 dni gwarancji na badpixele i ponoć lepszy serwis niż Samsung. Słyszałem też o mpeg2 i mpeg4 więc jeśli ktoś mógłby wyjaśnić sprawę i odnieść się do niej w kontekście zakupu. Jest też ponoć możliwość kupna dobrego monitora LCD(około 600-650zł) i dokupienie do niego oddzielnego tunera(300-350zł). Jakie byłyby zalety takiego rozwiązania? I co ewentualnie polecacie, jaki monitor jaki tuner? Monitor tak mniej więcej 50/50 będzie służył do oglądania tv i internetu/filmów/grania. W komputerze siedzi karta graficzna ATI 4830 co pewnie będzie miało znaczenie przy okazji wyboru rozdzielczości.

Póki co znalazłem takie modele monitorów, fajnie gdyby ktoś mógł się o nich wypowiedzieć przy okazji własnych doświadczeń.

LG 20 cali

LG 21,5 cala

LG 22 cale

Samsung 22 cale

Samsung 22 cale 2

Benq 21,5 cala

Edytowane przez Cheed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam ten drugi samsunga t22hd ogólnie jestem bardzo zadowolony ladnie wyglada obraz tez jest calkiem przyjemny jak za ta cene ,tylko ze nie ma full hd a przy mojej karcie to tak troche nie bardzo ale skoro ty masz 4830 to wystarczy ci napewno, glosniczki sa ale i tak polecam podlaczyc do glosnikow np. pc

dzwiek jest w normie ale bez rewelacji i to co mnie tez troche wkurza to szybkosc wlaczania troche to trwa. Ale cena tego monitora i jego mozliwosci napewno przemawiaja za kupnem tego modelu wydaje mi sie ze w 22 calach z tv w tej cenie nic lepszego sie nie kupi ,mam go juz okolo roku 0 martwych pixeli wszystko dziala sprawnie jakims cudem tez nie jest porysowany ciagle wyglada jak nowy :) i fajny bajer z wlacznikiem jest dotykowy. Polecam

Edytowane przez andrzejs82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mpeg 2 i mpeg4 to format sygnału (rodzaj kompresji audio i video) jaki nadaje stacja. żeby odbierać w pełni ten format trzeba mieć odpowiedni tuner. z tego co się oriętuje większość cyfrowych telewizji w Polsce nadaje sygnał mpeg2. a co do monitorów wybrałbym 21.5 calowy od LG. Posiada najlepsze proporce do filmów (inne parametry są bardzo zbliżone).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi