Masakra Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Potrzebuje zasiłke do pociągnięcia i7.Bedzie Oc około 4ghz.Myśle nad Tacens Valeo II 700 z racji ciszy.Prosiłbym o propozycje konfig: i7 920 Evga x58 Sli LE Patriot 3x1gb 1600 Raid samsung F1 2x320gb + WD 640aacs Gainward Gtx260+ Wc Laing + 4 wentyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zrób tak, jak Racuch, kup sobie Tagana BZ-1300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Poco mu zasilacz 1300W ? nawet nie ma SLI, a karta też nie jest taka prądożerna, firmowe 600-800W spokojnie wystarczy nawet do OC Ze swojej strony polecam Corsair 750W z odpinanymi kablami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Ten konfig w stresie wezmie max 500W nawet po OC karty i proca ;) Kup jakis porzadny 650W - swiat i ludzie, jak chcesz miec zapas to 750W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Niektórzy naprawdę przesadzają zasilaczami do i7 ja tam może nie mam "mega" prądożernej grafiki ale za to 6 dysków, 2 napędy i jeszcze trochę innego badziewia i jakoś i7 @ w porywach 4GHz chodzi bez problemu na BQ DP 450W ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zrób tak, jak Racuch, kup sobie Tagana BZ-1300.Nie no aż takiej kosmicznej mocy nie potrzebuje :D Ten Corsair pasuje mi cenowo.Więc co lepiej Corsair 750TXEU czy Tacensa VALEO II 700W? A może jednak coś innego w granicach 400zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Jak z tych dwoch to bralbym Cosarza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 weź np. Tacens Valeo II 700 a racuch kupił 1,3KW bo tanio wyrwał, inaczej by nie kupił ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Jednak kupłlem Tacens valeo 600.Troche mnie dziwi to ze podczas stressu wentylator na chwile się włacza a zaraz się wyłącza.Zasilacz jest zimny i nawet podczas włączenia się wentylatora nie czuć ciepłego powietrza.Wentyl jest dość głośny wątpię aby miał te 19dB.Ogólnie fajny zasilacz ale przydałby mu się kontroler prędkości wentylatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesiu33 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Jednak kupłlem Tacens valeo 600.Troche mnie dziwi to ze podczas stressu wentylator na chwile się włacza a zaraz się wyłącza.Zasilacz jest zimny i nawet podczas włączenia się wentylatora nie czuć ciepłego powietrza.Wentyl jest dość głośny wątpię aby miał te 19dB.Ogólnie fajny zasilacz ale przydałby mu się kontroler prędkości wentylatora Jak oceniasz zasilacz po kilku miesiacach uzywania?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Sprzedałem po miechu użytkowania z racji wentylatora. Więc za bardzo nie moge się wypowiedzieć.Napięcia ok, elektronika nie piszczała. Zmieniłem na Corsarza 650txeu którego osobiście polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesiu33 Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Sprzedałem po miechu użytkowania z racji wentylatora. Więc za bardzo nie moge się wypowiedzieć.Napięcia ok, elektronika nie piszczała. Zmieniłem na Corsarza 650txeu którego osobiście polecam W sensie włączał się za często? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 (edytowane) tak, nie było różnicy czy stress czy idle chodził wentylator w tych samych odstępach czasowych.Na radiatorze pisze aby nie dotykać bo gorące.Organoleptycznie sprawdzałem i był zimny.Może miałem walniętą sztuke? Fajnie jakby się jeszcze wypowiedziała osoba mająca tą zasiłke Edytowane 4 Lutego 2010 przez Masakra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesiu33 Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 tak, nie było różnicy czy stress czy idle chodził wentylator w tych samych odstępach czasowych.Na radiatorze pisze aby nie dotykać bo gorące.Organoleptycznie sprawdzałem i był zimny.Może miałem walniętą sztuke? Fajnie jakby się jeszcze wypowiedziała osoba mająca tą zasiłke co sztuka to inaczej?:/ Stress: Po 3h stresu nie udało mi się doprowadzić do uruchomienia wentylatora. Prawdopodobnie mój komputer pobiera za mało energi elektrycznej aby wymusić na czujniku włączenie wentylatora. http://www.pimpmycomp.net/index.php?id=art79 Przy włączeniu aplikacji dość mocno obciążającej procesor, wentylator początkowo zaczął lekko drgać, po czym po chwili zakręcił się nieco szybciej. Przy takim jeszcze umiarkowanym obciążeniu zaobserwujemy zjawisko pracy układu korekcji prędkości obrotowej wentylatora, bo jego rotor raz przyśpieszał, po czym znów zwalniał. Powietrze wylatujące przez "plaster miodu", stanowiący tylną ścianę obudowy PSU, schładzał znajdujący się zaraz za nią radiator, co znów powodowało obniżenie temperatury układów mocy i spadek obrotów. Wszystko to odbywa się w zasadzie niesłyszalnie, dając nam wysoki komfort pracy przy komputerze. Włączenie gry 3D skutkuje niemal natychmiastowym wzrostem obrotów wentylatora, ale na szczęście szumy przez niego generowane nie są zbyt dokuczliwe i można to wytrzymać. Z czasem mocny wentylator potrafi się rozpędzić i swoim niskim "buczeniem" zaznaczyć swoje istnienie. Tył zasilacza dmucha gorącym powietrzem, ale to właśnie o to chodzi, by z jego wnętrzności odprowadzić jak największą ilość ciepła. Sporą zasługę na pewno dają tu duże wewnętrzne radiatory z rozłożystym "porożem" aluminiowych ramion. http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=593&...ctr_str_numer=3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Czyli najprawdopodobniej moja sztuka była walnięta jeśli chodzi o regulacje obrotami. Szkoda mogłem dać na gware;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...