Skocz do zawartości
Masakra

Zasilacz Do I7

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje zasiłke do pociągnięcia i7.Bedzie Oc około 4ghz.Myśle nad Tacens Valeo II 700 z racji ciszy.Prosiłbym o propozycje

konfig:

i7 920

Evga x58 Sli LE

Patriot 3x1gb 1600

Raid samsung F1 2x320gb + WD 640aacs

Gainward Gtx260+

Wc Laing + 4 wentyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób tak, jak Racuch, kup sobie Tagana BZ-1300.

Nie no aż takiej kosmicznej mocy nie potrzebuje :D

Ten Corsair pasuje mi cenowo.Więc co lepiej Corsair 750TXEU czy Tacensa VALEO II 700W?

A może jednak coś innego w granicach 400zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak kupłlem Tacens valeo 600.Troche mnie dziwi to ze podczas stressu wentylator na chwile się włacza a zaraz się wyłącza.Zasilacz jest zimny i nawet podczas włączenia się wentylatora nie czuć ciepłego powietrza.Wentyl jest dość głośny wątpię aby miał te 19dB.Ogólnie fajny zasilacz ale przydałby mu się kontroler prędkości wentylatora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak kupłlem Tacens valeo 600.Troche mnie dziwi to ze podczas stressu wentylator na chwile się włacza a zaraz się wyłącza.Zasilacz jest zimny i nawet podczas włączenia się wentylatora nie czuć ciepłego powietrza.Wentyl jest dość głośny wątpię aby miał te 19dB.Ogólnie fajny zasilacz ale przydałby mu się kontroler prędkości wentylatora

Jak oceniasz zasilacz po kilku miesiacach uzywania?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedałem po miechu użytkowania z racji wentylatora. Więc za bardzo nie moge się wypowiedzieć.Napięcia ok, elektronika nie piszczała.

Zmieniłem na Corsarza 650txeu którego osobiście polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, nie było różnicy czy stress czy idle chodził wentylator w tych samych odstępach czasowych.Na radiatorze pisze aby nie dotykać bo gorące.Organoleptycznie sprawdzałem i był zimny.Może miałem walniętą sztuke?

Fajnie jakby się jeszcze wypowiedziała osoba mająca tą zasiłke

Edytowane przez Masakra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, nie było różnicy czy stress czy idle chodził wentylator w tych samych odstępach czasowych.Na radiatorze pisze aby nie dotykać bo gorące.Organoleptycznie sprawdzałem i był zimny.Może miałem walniętą sztuke?

Fajnie jakby się jeszcze wypowiedziała osoba mająca tą zasiłke

co sztuka to inaczej?:/

Stress: Po 3h stresu nie udało mi się doprowadzić do uruchomienia wentylatora. Prawdopodobnie mój komputer pobiera za mało energi elektrycznej aby wymusić na czujniku włączenie wentylatora.

http://www.pimpmycomp.net/index.php?id=art79

Przy włączeniu aplikacji dość mocno obciążającej procesor, wentylator początkowo zaczął lekko drgać, po czym po chwili zakręcił się nieco szybciej. Przy takim jeszcze umiarkowanym obciążeniu zaobserwujemy zjawisko pracy układu korekcji prędkości obrotowej wentylatora, bo jego rotor raz przyśpieszał, po czym znów zwalniał. Powietrze wylatujące przez "plaster miodu", stanowiący tylną ścianę obudowy PSU, schładzał znajdujący się zaraz za nią radiator, co znów powodowało obniżenie temperatury układów mocy i spadek obrotów. Wszystko to odbywa się w zasadzie niesłyszalnie, dając nam wysoki komfort pracy przy komputerze.

Włączenie gry 3D skutkuje niemal natychmiastowym wzrostem obrotów wentylatora, ale na szczęście szumy przez niego generowane nie są zbyt dokuczliwe i można to wytrzymać. Z czasem mocny wentylator potrafi się rozpędzić i swoim niskim "buczeniem" zaznaczyć swoje istnienie. Tył zasilacza dmucha gorącym powietrzem, ale to właśnie o to chodzi, by z jego wnętrzności odprowadzić jak największą ilość ciepła. Sporą zasługę na pewno dają tu duże wewnętrzne radiatory z rozłożystym "porożem" aluminiowych ramion.

http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=593&...ctr_str_numer=3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi